Lietuva Azijos verslui siūlo FinTech vartus į Europą

Singapūre, viename svarbiausių pasaulio finansų ir FinTech centrų, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas ir jo vadovaujama delegacija lapkričio 13–16 dienomis pristato FinTech galimybes Lietuvoje, kviesdama Azijos verslą pasinaudoti inovacijoms palankia aplinka mūsų šalyje. FinTech tema, kaip viena pagrindinių, nagrinėta ir per šiandien vykusį susitikimą su Singapūro centrinio banko vadovu.  

Lietuvos delegacija su Singapūro centrinio banko vadovu Raviu Menonu  aptarė Singapūro ir Lietuvos bei Europos finansų rinkos teisinį reguliavimą<br> 123 rf. nuotr.
Lietuvos delegacija su Singapūro centrinio banko vadovu Raviu Menonu  aptarė Singapūro ir Lietuvos bei Europos finansų rinkos teisinį reguliavimą<br> 123 rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2017, 9:54 AM

„Unikali Singapūro finansų traukos ir FinTech patirtis įkvepia ir parodo, kad sėkmės istorijas kuria ne valstybės dydis, o pažangios idėjos, požiūris į naujoves ir verslui palankus teisinis reguliavimas. Susitikimuose su finansų institucijų ir rinkos atstovais tikimės sustiprinti Lietuvos ir Singapūro ryšius ir sudominti Azijos inovatyvaus finansų verslo atstovus galimybėmis veikti mūsų šalyje“, – sako Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas. 

Šiandien Lietuvos delegacija su Singapūro centrinio banko vadovu Raviu Menonu (Ravi Menon) aptarė Singapūro ir Lietuvos bei Europos finansų rinkos teisinį reguliavimą bei dalyvių priežiūrą, priemones skatinti FinTech įmonių plėtrą. Susitikimo metu aptartos galimybės pasirašyti dvišalį bendradarbiavimo susitarimą, kuris leistų stiprinti tarpinstitucinius ryšius, efektyviau keistis informacija ir dalytis gerąja praktika. 

Trečiadienį Lietuvos banko delegacija Singapūre dalyvaus kasmetinėje FinTech konferencijoje, mūsų šalį pristatančiame renginyje „Destination EU 2018: The fastest pan-European license for your fintech“, ketvirtadienį susitiks su vieno didžiausių FinTech centrų pasaulyje – Singapūro kompanijos „Lattice80“ – atstovais. 

Susitikimų metu bus pristatyti esminiai Lietuvos privalumai FinTech srityje: vienas greičiausių licencijavimo procesų visoje Europos Sąjungoje, platus galimų veiklos modelių pasirinkimas – nuo el. pinigų ar mokėjimo įstaigos iki specializuoto banko, kuris neturi analogų Europoje. Be to, Lietuvos bankas numato suteikti galimybę inovatyvius finansinius produktus ir verslo sprendimus išbandyti ir tobulinti juos kuriamoje naujoje bandomojoje finansinių inovacijų aplinkoje (angl. regulatory sandbox). Šiais privalumais siekiama sudominti Azijos finansų rinkos dalyvius.

Finansinių paslaugų veiklai palankios reguliacinės ir priežiūrinės aplinkos sudarymas ir inovacijų finansų sektoriuje skatinimas yra viena iš strateginių Lietuvos banko 2017–2020 m. veiklos krypčių. Kartu su kitomis šalies institucijomis Lietuvos bankas siekia sukurti aplinką, palankią steigtis finansų sektoriaus įmonėms ir kurti naujus produktus Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.