Lietuviai aviacijos pasauliui diriguoja iš biuro Vilniuje

Sostinėje įsikūrusiame portalo AviationCV.com biure plušantys darbuotojai pilotų ieško visame pasaulyje. Šis lietuviškas startuolis gyvuoja nuo 2013 metų, tačiau per tiek laiko jau sugebėjo nurungti savo konkurentus tarptautinėje rinkoje.

Nuo pat veiklos pradžios portalo AviationCV.com steigėjai suprato, kad neribos savo veiklos plotų, imsis viso pasaulio.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo pat veiklos pradžios portalo AviationCV.com steigėjai suprato, kad neribos savo veiklos plotų, imsis viso pasaulio.<br>T.Bauro nuotr.
S.Knyzaitė: „Tai aukštų algų segmentas, bet pilotų vis tiek trūksta.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
S.Knyzaitė: „Tai aukštų algų segmentas, bet pilotų vis tiek trūksta.“<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2017, 12:07 PM

AviationCV.com yra vienas greičiausiai augančių aviacijos darbo skelbimų portalų. Tai didžiausia pasaulyje nemokama duomenų bazė oro linijoms ir aviacijos specialistams.

Per kiek daugiau nei ketverius gyvavimo metus AviationCV.com pasiekė mėnesinį 300 tūkst. vartotojų srautą ir 2017-ųjų rugpjūtį tapo lankomiausia darbo pasiūlymų aviacijos srityje platforma pasaulyje.

Lietuviška paieškos bazė AviationCV.com turi 150 tūkst. registruotų vartotojų. Šiemet užsiregistravo 21 tūkst. naujų pilotų ir 300 aviacijos įmonių.

Kiekvieną mėnesį portalas aplankomas daugiau nei 300 tūkst. kartų. Unikalių vartotojų skaičius padvigubėjo vien per pastaruosius metus.

Aprėpia visą pasaulį

Nuo pat pradžių portalo steigėjai suprato, kad neribos savo veiklos plotų, imsis viso pasaulio. Dabar lietuvių įmonė bendradarbiauja su oro bendrovėmis Europoje, Persų įlankos regione ir Amerikos žemyne.

Tarp didžiausių AviationCV.com klientų yra tokios visiems žinomos oro bendrovės kaip Vokietijos „Lufthansa“, Turkijos „Turkish Airlines“, Kataro „Qatar Airlines“, Vengrijos „Wizz Air“, Airijos „Aer Lingus“, Jungtinių Arabų Emyratų „Flydubai“, Kinijos „China Airlines“, Pietų Korėjos „Asiana Airlines“, Honkongo „HK Express“, Japonijos „Jetstar“.

Šuolis per ketverius metus

Kai AviationCV.com pradėjo dirbti, Europoje jau veikė kelios panašia veikla užsiimančios kompanijos.

Tačiau įmonių grupės „Avia Solution Group“, kuriai ir priklauso AviationCV.com, vadovai įžvelgė galimybių atverti dar vieną veiklos nišą, juolab kad aviacija – gerai jos išmanoma sritis.

„Buvome tikri, kad galime konkuruoti. Mūsų pranašumas – galėjome ir galime semtis patirties iš kitų mūsų įmonių grupės bendrovių“, – pasakojo AviationCV.com direktorė Skaistė Knyzaitė.

Biure Vilniuje dirbantys žmonės gerai išmano, kas vyksta aviacijos pasaulyje, su kokiomis problemomis susiduria oro bendrovės, kurios paskelbė bankrotą, tad rinkoje atsirado laisvų pilotų, o kurios bendrovės, atvirkščiai, ieško aukštos kvalifikacijos darbo jėgos.

„Tik iš pradžių atrodo, kad ta rinka labai didelė, o kai pradedi važinėti po konferencijas, pilotų muges, supranti, jog viskas kur kas siauriau, ypač kai esi tam pasirengęs. Tarkim, nuvykusi į Pietų Korėją susitikti su klientu sutikau olandą pilotą, kuris, pasirodo, įsidarbino per mūsų portalą.

Į šią rinką konkurentai įsileidžiami itin sunkiai, tad smagu, kad jau užsitarnavome vardą ir nereikia kitame pasaulio krašte prisistatyti, aiškinti, kas mes“, – kalbėjo S.Knyzaitė.

Reagavo žaibiškai

Kad sugeba žaibiškai ir profesionaliai reaguoti, AviationCV.com įrodė ir šių metų rudenį.

Anglijos oro bendrovei „Monarch Airlines“ paskelbus bankrotą, AviationCV.com akimirksniu suorganizavo pilotų karjeros mugę savo klientei – oro bendrovei „Jetstar“. Padedama lietuvių „Jetstar“ surado net 70 pilotų.

„Vos išgirdę žinią apie bankrotą, paraginome savo kliento atstovus skristi į Angliją ir rinktis darbuotojus, kol jie neįsidarbino kitur“, – pasakojo S.Knyzaitė.

Pastaruoju metu pasaulyje augant oro keleivių skaičiui, pilotai – itin paklausūs ir vertinami darbo rinkoje. Tai byloja ir atlyginimai. Tarkim, antrasis pilotas, priklausomai nuo oro bendrovės, uždirba 3–6 tūkst. eurų per mėnesį, o kapitono uždarbis gali siekti 10–20 tūkst. eurų.

„Tai aukštų algų segmentas. Tačiau pilotų vis tiek labai trūksta. Todėl darbdaviai priversti kelti atlyginimus.

Tačiau būna ir taip, kad pasiūlymas geras, atlyginimas aukštas, bet niekas nenori imtis to darbo. Tarkim, darbas Saudo Arabijoje. Ten siūlomas net 17 tūkst. dolerių atlyginimas, tačiau šalyje pilna apribojimų, kurie sukelia nepatogumų, verčia keisti įprastą gyvenimo būdą“, – apie pilotų darbo užkulisius pasakojo S.Knyzaitė.

Kurių šalių aviakompanijos tarp pilotų populiariausios? Kaip sakė S.Knyzaitė, pilotams didžiausia vertybė, jei jie gali gyventi savo šalyje.

Akys krypsta į Ameriką

Pastaraisiais metais sparčiausiai aviacijos rinka plečiasi Azijoje.

„Kinijoje, Japonijoje, Taivane, Singapūre labiausiai stinga patyrusių pilotų. Reikalavimai aukšti, tačiau didelės ir algos. Ten daug galimybių rinkai augti ir vargu ar jos greitu metu išsisems“, – sakė S.Knyzaitė.

Šioms rinkoms darbuotojų portalas AviationCV.com dažniausiai ieško Šiaurės ir Pietų Amerikoje.

Kodėl ne artimesnėje Europoje? Mat šioje rinkoje aviacijos profesionalai taip pat labai paklausūs, tad sunku rasti laisvų pilotų. Tai parodė ir pastaroji „Ryanair“ krizė, kai dėl pilotų stygiaus buvo atšaukiami skrydžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.