Lietuvos ambicijos – Baltijos regiono dalykinio turizmo lyderė

Dalykinių renginių organizavimo galimybės Lietuvoje įdomios ne tik Europos šalims, bet ir JAV, Kanadai, Australijai. Ieškantys naujų dalykinio turizmo krypčių pagrindinėmis Lietuvos stiprybėmis laiko šalies saugumą, darnumą, inovacijų diegimą, darbuotojų profesionalumą ir net pažangą gastronominio turizmo srityje.

Vasagnų dvaras, kaimo turizmas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vasagnų dvaras, kaimo turizmas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2017, 12:16 PM, atnaujinta Dec 4, 2017, 12:20 PM

„Mūsų šalis neišsiskiria tradicinių erdvių dideliems dalykiniams renginiams gausa, tačiau tai stengiamės paversti Lietuvos kaip patrauklios dalykinio turizmo, kuris apima kongresų, konferencijų ir kitų dalykinių renginių organizavimą bei skatinamąsias (incentive) keliones, krypties privalumu, akcentuodami netradicinių erdvių, tokių kaip dvarai, pilys, muziejai, kaimo turizmo sodybos ir panašiai, įvairovę.

Be to, turime stiprų pranašumą saugumo, kuriam visi skiria ypatingą dėmesį, srityje – Lietuvai suteikta pirma vieta pagal saugumą Pasaulio ekonomikos forumo Konkurencingumo indekse yra stiprus argumentas”, - Lietuvos ambicijas tapti Baltijos regiono dalykinio turizmo lydere realiomis laiko Turizmo departamento ekspertė Irena Achonen, koordinavusi mūsų šalies pristatymą ką tik pasibaigusioje didžiausioje tarptautinėje dalykinio turizmo parodoje “IBTM” Barselonoje (Ispanija).

Pasak jos, dalykinių renginių (kongresų, konferencijų ir kt.) pritraukimą į šalį lemia ir stiprus šalies turizmo prekės ženklas bei šalies įvaizdis. Taip pat – patogios oro jungtys, trumpi atstumai tarp didžiųjų miestų šalies viduje, kainos ir vakarietiškos kokybės bei paslaugų profesionalumo santykis, išvystyta turizmo infrastruktūra. Visus šiuos faktorius Lietuva turi, todėl “IBTM” parodoje sulaukė susidomėjimo net iš renginių organizatorių tolimosiose rinkose tokiose kaip JAV, Kanada, Australija.

“2018-2019 m. sostinėje Vilniuje duris atvers bent 10 naujų viešbučių - tarp jų tokie pasauliniai viešbučių prekių ženklai kaip „Hilton“, „Marriot“, „Radisson“, „Ibis“, - o sostinės svečiams skirtų numerių skaičius išaugs mažiausiai pusantro karto. Šie tinklai prisideda pritraukiant į šalį dalykinius renginius, nes specializuojasi verslo klientų segmente. Be to, po šiemet baigtos rekonstrukcijos,

„Litexpo“ parodų ir konferencijų centras tapo vienu iš moderniausių Baltijos šalyse. Lietuvoje – ne tik viešbučių, bet ir restoranų bumas, kas yra labai aktualu verslo turistams. Jie ieško išskirtinių gastronominių patirčių, todėl teigiamai įvertino faktą, kad antrus metus iš eilės restoranai Lietuvoje pelno prestižinio Skandinavijos restoranų gido „White Guide“ reitingus ir patenka tarp stipriausių restoranų Baltijos šalyse. Dėl šios priežasties Lietuvos pristatymą Barselonoje papildėme vieno geriausių šalies restoranų rengtomis degustacijomis su šiuolaikine lietuviškos virtuvės interpretacija”, - atkreipia dėmesį laikina Turizmo departamento vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Stiprinant dalykinį turizmą kaip vieną iš keturių pagrindinių Lietuvos turizmo sričių (greta kultūrinio, gamtos ir sveikatos turizmo), Turizmo departamentas parodoje pristatė pirmą šalyje elektroninį  Lietuvos dalykinio turizmo katalogą, kuriame idiegtas inovatyvus dalykinio turizmo paslaugas teikiančių įmonių  paieškos įrankis.

Jo pagalba pasirinkus planuojamo renginio asmenų skaičių, renginio vietos tipą ir vietą, pateikiamas galimų tiekėjų sąrašas. Katalogo duomenų bazėje pristatomos skatinamųjų kelionių idėjos, informacija apie dalykinių renginių organizavimo galimybes pagrindiniuose Lietuvos miestuose, kurortuose bei išskirtinės konferencijų organizavimo vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.