Finansų ministerija – už baudas dėl nepagrįstų pajamų

Finansų ministerija pritaria prezidentės siūlymui didinti baudas už neaiškios kilmės pajamas ir nesumokėtus mokesčius. Vyriausybė trečiadienį svarstys ministerijos parengtus Mokesčių administravimo įstatymo pakeitimus.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2017, 10:28 AM

Siūloma, kad mokesčių mokėtojui negalint pagrįsti pajamų kilmės, jam būtų priskaičiuota ne tik nesumokėta mokesčio suma, bet ir skiriama nuo 50 iki 100 proc. jos dydžio bauda. Per 10 metų už pakartotinį įstatymo pažeidimą būtų skiriama dvigubai didesnė bauda.

Finansų ministerija pakartotinio pažeidimo terminą siūlo sutrumpinti iki 5 metų, taip pat aiškiau nustatyti, kada didesnė bauda būtų skiriama tik už pakartotinį to paties mokesčio įstatymo pažeidimą.

Dabar įstatymas numato, kad už nedeklaruotas pajamas ir už jas nesumokėtus mokesčius skiriamos baudos dydis gali būtų 10–50 proc. papildomai priskaičiuotų mokesčių sumos. Už pakartotinius pažeidimus baudos nedidinamos.

Prezidentės patarėja Lina Antanavičienė rugpjūtį BNS teigė, kad šiuo metu teismai dažniausiai nusprendžia taikyti mažiausią baudą, o maksimali 50 proc. bauda taikoma tik 2-4 proc. atvejų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.