Pagerbė ir maisto gamintojus, ir statybininkus

Vakar kelių dešimčių šalies įmonių vadovai į viršų kėlė rankas su aukso bei sidabro medaliais, gautais už geriausius metų gaminius. Apdovanojimus tradiciškai padalijo Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Auksinių medalių už geriausius metų gaminius šįmet buvo išdalyta 62.<br>D.Umbraso nuotr.
Auksinių medalių už geriausius metų gaminius šįmet buvo išdalyta 62.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 16, 2017, 11:39 AM

Lietuvos pramonininkų konfederacija kasmet renka reikšmingiausius, rinkoje pripažinimo sulaukusius, vartotojų ir sektoriaus ekspertų palankiai įvertintus produktus ir paslaugas.

Vakar finišavęs konkursas „Lietuvos metų gaminys 2017“ – jau 21-asis. Šįmet nugalėtojams įteikti 67 medaliai – 62 aukso ir 5 sidabro.

Megztinis, apsaugantis nuo „Molotovo kokteilių“, atsparus pjūviams, dūžiams, ugniai ir dar reguliuojantis kūno temperatūrą. Tokį šįmet nunėrė įmonė „Garlita“.

Tiesa, „Lietuvos metų gaminio 2017“ gaminių grupėse tekstilininkai buvo vieni kukliausių – be „Garlitos“, auksinį medalį išsivežė tik „Vilkijos gija“, pradėjusi nerti laisvalaikio megztinius iš natūralios „garbanotos“ vilnos.

Tradiciškai daugiausia įdomių produktų kasmet pateikia maisto pramonės įmonės, kurios sukuria net apie 13 proc. valstybės bendrojo vidaus produkto.

Šįmet auksą už garstyčiomis pagardintą majonezą gavo „Daumantai“, Kėdainių konservų fabrikas – už kietojo sūrio užtepėlę su česnakais, Mažeikių mėsinė – už slėgtą karkos vyniotinį, kiti gamintojai – už kitokius dėmesio sulaukusius produktus.

Tiesa, iš kone septynių dešimčių apdovanotų gaminių tik vienintelis buvo su laipsniais – auksas atiteko „Kalnapilio-Tauro“ verdamam „Bergschlosen Miuncheno šviesiajam“ alui.

Šiais metais itin daug apdovanojimų skirta statybų ir statybinių medžiagų pramonės įmonėms, kurios jau peržengė ir Lietuvos ribas.

Tinkas istoriniams pastatams apdovanojimą pelnė statybinių mišinių gamybos bendrovei „Sakret“, o štai įmonė „Jūrės medis“ buvo įvertinta už klijuotos medienos konstrukcijas, pagamintas pėsčiųjų ir dviračių tiltui Lenkijoje, Peremislyje.

„Dzūkijos statyba“ pagerbta už pirmą Lietuvoje pastatytą didžiausio energinio efektyvumo – A++klasės namą. O Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Arūnas Vaitkus į uostamiestį parvežė auksą už naujai pastatytą dviejų lygių sankryžą per geležinkelio kelius ir Nemuno gatvę.

Kone visos didžiosios statybos įmonės – „LitCon“, „YIT Kausta“, „Kauno tiltai“, „Merko statyba“ ir kitos už įvairius šiemet įgyvendintus projektus susirinko auksinius apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.