Sena meilė ... rūdija

Kur aš vakar pastačiau automobilį? Beveik kiekvienas vairuotojas yra kada nors uždavęs sau tokį klausimą, rašo Michaelis Stifteris portale „augsburger-allgemeine.de“. Nesunkiais tokio amnezijos pasireiškimo atvejais tenka palaužyti galvą, kuriame požeminio garažo aukšte ieškoti savo mašinos.

 Kai žmogus atgavo savo mašiną, turėjo konstatuoti liūdną faktą: sena meilė, vis dėlto, rūdija.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Kai žmogus atgavo savo mašiną, turėjo konstatuoti liūdną faktą: sena meilė, vis dėlto, rūdija.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 17, 2017, 11:14 AM, atnaujinta Dec 17, 2017, 12:34 PM

Bet gali nutikti ir taip, kad dėl kokios nors visiškai nesuprantamos priežasties nebeprisimeni net gatvės, kurioje palikai savo automobilį. 

Taip nutiko vienam Frankfurto prie Maino gyventojui, kuris prieš 20 metų, 1997-aisiais, nebegalėdamas prisiminti, kur pastatė savo sedaną, pranešė policijai, kad jo automobilį... pavogė. 

Užuomaršos transporto priemonė buvo rasta seno pramoninio pastato garaže. Nusprendus šį pastatą nugriauti, darbus atliekanti bendrovė aptiko mašiną ir pranešė policijai. Ši greitai surado jos savininką. Pasirodė, kad tai vietinis miesto gyventojas, kuriam dabar 76 metai.  1997 metais jis pats čia pastatė savo automobilį ir, deja, pamiršo.

Kai žmogus atgavo savo mašiną, turėjo konstatuoti liūdną faktą: sena meilė, vis dėlto, rūdija. Visų vairuotojų priešas ponia Korozija per tą laiką buvo atlikusi savo juodą darbą, tad nebebuvo prasmės vėl sėstis už šio surūdijusio laužo vairo. Beliko tik palydėti jį į paskutinę kelionę – sąvartyną. 

Tai ne pirmas toks atvejis Vokietijoje. Vienas vyras prieš porą metų pastatė savo automašiną Miunchene ir nuėjo su draugais pauliavoti. O gerai įkaušęs vėliau nebeprisiminė, kur ją pastatė.

Todėl pranešė policijai, kad mašina dingo. Ir tik po dvejų metų policija atrado transporto priemonę už keturių kilometrų nuo tos vietos, kurią užuomarša buvo nurodęs kaip tą, iš kurios automobilis galimai buvo nuvarytas. Įdomu tai, kad bagažinėje buvo įrankių, kurių vertė apie  40 tūkst. eurų.

Abu šie atvejai vienaip ar kitaip turi laimingą pabaigą. Bet būna ir blogiau. Kaip rašo portale „independent.co.uk“ Harry Cockburnas, šiais metais vienas škotas neberado savo automobilio po roko grupės „The Stone Roses“ koncerto Mančesteryje. Žmogus ieškojo ratuoto draugo penkias dienas, kreipėsi net į miesto tarybą ir įvairias kompanijas, kad jos padėtų surasti dingusį automobilį, bet visos pastangos buvo bevaisės.

Galų gale žmogus pranešė, kad automobilis pavogtas. Po šešių mėnesių policija rado automobilį ten, kur jis ir buvo paliktas. Tačiau išsiblaškėliui už automobilio saugojimą teko pakloti virš 5 tūkst. svarų sterlingų (virš 5670 Eur šios dienos kursu).

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?