„Hansabuss“ įsigijo Latvijos autobusų bendrovę „Ludzas ATU“

Automobilių nuomos bendrovių „Europcar“ ir „Interrent“ padalinius Lietuvoje valdanti Estijos įmonių grupė „Hansa Group“ plečia veiklą Latvijoje. Šios grupės įmonės „Hansabuss AS“ filialas Latvijoje įsigijo visas autobusų bendrovės „Ludzas ATU SIA“ akcijas. Atlikus sandorį, „Hansabuss“ užimama rinkos dalis Latvijos viešojo autobusų transporto ir užsakomojo transporto segmentuose ūgtels iki daugiau kaip 10 procentų. 

 „Hansabuss“ filialas Latvijoje įsigijo visas autobusų bendrovės „Ludzas ATU“ akcijas.
 „Hansabuss“ filialas Latvijoje įsigijo visas autobusų bendrovės „Ludzas ATU“ akcijas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2017, 12:45 PM

„Hansabuss AS“ sandorį Latvijoje įgyvendino per filialą „Tukuma Auto SIA“. Pastaroji įmonė įsigijo visas Latvijos autobusų bendrovės „Ludzas ATU SIA“  akcijas.

Pasak „Hansabuss AS“ valdybos nario Neeme Tammiso, šiuo sandoriu įmonė gerokai sustiprina savo pozicijas Baltijos šalių viešojo autobusų transporto rinkoje. „Ludzas ATU“ ‒ tai jau ketvirtasis „Hansabuss“ įsigijimo sandoris Baltijos šalyse per pastaruosius 18 mėnesių ir trečiasis Latvijoje. Taip ruošiamasi Latvijos viešojo autobusų transporto rinkų atidarymui 2020 m. Atsižvelgdami į rinkos situaciją, planuojame toliau žengti į viešojo autobusų transporto ir užsakomojo autobusų transporto rinką Baltijos šalyse“, ‒ teigė N. Tammis. 

„Ludzas ATU SIA“ daugiausia veža keleivius Ludzos miesto bei rajono maršrutais ir teikia užsakomojo transporto paslaugas. Bendrovė prognozuoja, kad konsoliduota apyvarta 2017 m. sieks apie 1 mln. eurų. Šiuo metu įmonėje dirba 30 žmonių, transporto parką sudaro 20 transporto priemonių, iš kurių 16 ‒ autobusai.

Įgyvendinus šį sandorį, „Hansabuss“ Latvijos padalinio metinė apyvarta išaugs iki maždaug 8 mln. eurų, o joje dirbs daugiau kaip 265 darbuotojai. Be to, išsiplės įmonės transporto parkas, kurį sudarys daugiau kaip 140 transporto priemonių. „Hansabuss“ priklausanti rinkos dalis Latvijos viešojo autobusų transporto ir užsakomojo transporto segmentuose sieks daugiau kaip 10 procentų. 

Pirkėją konsultavo investicijų bankas „Michel Capital“ ir teisės paslaugas teikianti bendrovė „Fort Latvia“. Sandorio vertė, vadovaujantis šalių sutartimi, lieka konfidenciali.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.