Prasideda registracija į geriausių ES investicinių fondų projektų konkursą „Europos burės 2018“

Pradedama projektų vykdytojų registracija į 10-ųjų „Europos burių“ nominacijas. Konkurse kviečiami dalyvauti projektų vykdytojai, kurie pasinaudojo 2014–2020 metų programavimo laikotarpio investicijomis. Šiais metais konkurse tikimasi sulaukti 2014–2020 m. etapo inovatyvių bei pažangių įgyvendintų ar vis dar įgyvendinamų projektų.

 Finansų ministerijos nuotr.
 Finansų ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2018, 8:16 AM

„Jau tradicija tampę „Europos burių“ apdovanojimai kasmet kviečia visuomenės domėtis ne tik savo aplinkos, bet ir šalies mastu įgyvendinamais pažangiais pokyčiais, kuriančiais inovacijas, darbo vietas, didinančiais paslaugų prieinamumą bei skatinančiais tarptautines partnerystes ir projektus“, – sako konkursą inicijuojančios Finansų ministerijos viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Šiais metais skiriamos septynios „Europos burių 2018“ nominacijos. Nominacija „Už investicijas į žmogų“ yra skirta socialines iniciatyvas kūrusiems projektams, mažinantiems socialinę atskirtį bei skatinantiems pažeidžiamų visuomenės grupių integraciją. „Už proveržį į užsienio rinkas“ bus nominuoti projektai, kurių metu efektyviai panaudotos ES investicinių fondų lėšos tikslingai plėtrai į užsienio rinkas. Nominacija „Už suteiktas galimybes augti“ skirta projektams, kurių metu tobulinami darbuotojų įgūdžiai ir kvalifikacija, skatinantys su sunkumais susiduriančius žmones integruotis į darbo rinką. Nominacijoje „Už inovatyviausius sprendimus“ gali varžytis projektai, kurie paskatino įmonių ar organizacijų darbui pasitelkti išmaniąsias technologijas.

Nominacija „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ skirta projektams, kurių metu ES investicijos buvo nukreipiamos į viešų erdvių aplinkos gražinimą, infrastruktūros atnaujinimą bei pritaikymą gyventojų poreikiams. „Už įdomiausią smulkaus verslo projektą“ gali būti apdovanotas netradicinių sprendimų verslo nišose ieškojęs smulkaus verslo projektas, ES investicijas naudojęs inovatyvių produktų ar paslaugų kūrimui.

Šių metų konkurso naujiena – nominacija „Už Baltijos regiono stiprinimą“ yra skirta projektams, stiprinantiems Baltijos jūros regiono valstybių bendradarbiavimą, kuomet dirbdamos kartu šalys gali įveikti iškilusius ir ateityje kilsiančius bendrus iššūkius bei užtikrinti tvarų Baltijos jūros valstybių-kaimynių augimą. Šiai nominacijai savo projektus teikti kviečiami Lietuvos, Latvijos ir Estijos projektų vykdytojai.

KonkursasEuropos burės“ vyks keliais etapais. Geriausi projektai, pelnysiantys „Europos burių“ apdovanojimus bus renkami kompetentingos komisijos ir visuomenės balsavimu. Projektų vykdytojai kviečiami registruoti projektus vienai iš 7 nominacijų iki 2018 m. kovo 5 d. Komisija išrinks nominantus, kurie bus pristatyti visuomenei – už pasirinktą projektą kiekvienas žmogus internetu balandžio mėn. galės atiduoti savo balsą ir išrinkti „Europos burių“ laimėtojus. Konkurso projektams-nugalėtojams stabilumą ir stiprybę simbolizuojančių „Europos burių“ statulėlės bus įteiktos iškilmingame apdovanojimų renginyje, vyksiančiame 2018 m. gegužės 24 d. Klaipėdoje.

Šiuo metu Lietuvoje įgyvendinama beveik 10 000 projektų, finansuojamų ES fondų lėšomis. „Europos burės“ siekia paskatinti gyventojus domėtis savo miesto, kaimo ar gyvenvietės aplinka, vietinio verslo proveržiais, socialinėmis iniciatyvomis ir kitais teigiamais pokyčiais, o projektų vykdytojus – teikti savo įgyvendinamo projekto kandidatūrą apdovanojimui atitinkamoje nominacijoje.

Skatinami registruotis įvairiuose Lietuvos miestuose ir regionuose projektus įgyvendinantys vykdytojai. 2017 m. „Europos burę“ už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą pelniusi Kupiškio rajono savivaldybė šiuo metu gali matuoti realią ES fondų investicijų naudą: gavus paramą buvo sutvarkyta Kupiškio mieste esanti gamybinė teritorija, kurioje jau kurį laiką veikia ir daugiau nei 150 darbo vietų kuria pritraukti investuotojai – UAB „Domimaks“. „Esame mažas šiaurės rytų Lietuvos provincijos miestelis ir būti pastebėtiems bei įvertintiems, mums yra didžiulė garbė. Šis apdovanojimas priklauso visiems kupiškėnams, kurie prisidėjo prie šio projekto rengimo ir įgyvendinimo“, – sako apdovanojimą praėjusiais metais atsiėmęs Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas.

Daugiau informacijos apie konkursą „Europos burės 2018“, registraciją ir 2014 – 2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijas Lietuvoje galima rasti tinklalapyje https://www.esinvesticijos.lt/lt/.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.