Lietuvos bankas dėl pinigų plovimo prevencijos įspėjo „Swedbank“

Praėjusių metų rudenį Lietuvos bankas atliko „Swedbank“ Lietuvoje inspektavimą, kurio metu buvo vertinama banko veikla pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos srityje.

Buvo tikrinamas banko teikiamų investavimo paslaugų tinkamumas bei informacinių technologijų struktūros SEPA mokėjimų vykdymui patikimumas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Buvo tikrinamas banko teikiamų investavimo paslaugų tinkamumas bei informacinių technologijų struktūros SEPA mokėjimų vykdymui patikimumas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2018, 9:17 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 9:27 AM

Taip pat buvo tikrinamas banko teikiamų investavimo paslaugų tinkamumas bei informacinių technologijų struktūros SEPA mokėjimų vykdymui patikimumas. Inspektavimas apėmė laikotarpį nuo 2016 metų pradžios iki 2017 metų kovo mėnesio.

Inspektavimo metu buvo nustatyti veiklos trūkumai vidinėse pinigų plovimo prevencijos, procesų ir dokumentacijos srityse. Remdamasis inspektavimo rezultatais, Lietuvos bankas įspėjo „Swedbank“ Lietuvoje ir įpareigojo nustatytus trūkumus ištaisyti.

„Pateiktas inspektavimo išvadas vertiname labai rimtai. Norime pabrėžti, kad pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos sritis mums yra prioritetinė, todėl dedame visas pastangas siekdami užtikrinti reikalavimų atitikimą šioje srityje. Esame pasiruošę nuolat gerinti šios srities funkcijų atlikimą mūsų banke“, – sako Dovilė Grigienė, „Swedbank“ Lietuvoje vadovė.

„Swedbank“ Lietuvoje jau ėmėsi veiksmų siekdamas pagerinti savo vidinės kontrolės sistemas, užtikrinti tinkamą duomenų apie klientų veiklą patikrinimą ir pagerinti taikomų rutininių procesų veiklą. Todėl Lietuvos banko nustatyti trūkumai šiuo metu iš dalies jau yra ištaisyti.

Įspėjimas yra žemiausio lygio sankcija, kurią gali skirti Lietuvos bankas.

Patikrinęs „Swedbank“ Lietuvoje investavimo paslaugas bei informacinių technologijų infrastruktūrą SEPA mokėjimams vykdyti, Lietuvos bankas nenustatė jokių esminių trūkumų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.