Kaip auginti darbuotojo kvalifikaciją ir verslą?

Liaudies išmintis i byloja, kad mokslo šaknys karčios, o vaisiai – saldūs. Šiuolaikiniame pasaulyje, naujos žinios, kompetencijos kėlimas yra neįkainojama darbuotojui kuriama pridėtinė vertė, kuri svarbi ir verslo augimui. Žmogus ne tik pats siekia tobulėti, bet atsiranda vis daugiau darbdavių, kurie skatina, kad darbuotojas mokytųsi, keltų kvalifikaciją. Pavyzdžiui, pagal UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojamą priemonę „Kompetencijų vaučeris“.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 6, 2018, 4:03 PM

Tai visuotinės dotacijos priemonė, pagal kurią įmonės darbuotojai gali mokytis iki 12 mėnesių laikotarpyje ir gauti dalies patirtų įmonės darbuotojų mokymo išlaidų kompensaciją iki 4 500 Eur. Priemone siekiama suteikti įmonėms galimybę kelti savo darbuotojų kvalifikaciją ir kompetenciją bei geriau prisitaikyti prie nuolatos kintančių darbo rinkos reikalavimų. Priemone gali pasinaudoti privatūs juridiniai asmenys ir valstybės arba savivaldybės įmonės, veikiantys ne trumpiau kaip vienerius metus.

Priemonei „Kompetencijų vaučeris“ įgyvendinti skirta iki 10 mln. Eur Europos socialinio fondo lėšų.

Daugiau apie INVEGA administruojamą priemonę, padedančią jūsų verslui augti kartu su darbuotojais rasite: https://pradekdirbtisau.lt/noriu-lengvatu-verslui/mokymu-islaidu-kompensavimas/26

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.