Blockchain žvaigždės renkasi Vilniuje

Pasaulyje vis labiau įsibėgėjant blockchain technologija paremtų inovacijų ir startuolių plėtrai, Lietuva sulaukia vis daugiau dėmesio. Kovo 24 Vilniuje startuos viena iš plačiausiai žinomų konferencijų decentralizacijos tema – d10e. Didelio pripažinimo pasaulyje sulaukianti konferencija į Vilnių privilios ir būrį žvaigždžių, tarp kurių į Forbes Top10 kripto milijardierių sąrašą įtrauktas Brock Pierce.

Į Forbes Top10 kripto milijardierių sąrašą įtrauktas Brock Pierce.
Į Forbes Top10 kripto milijardierių sąrašą įtrauktas Brock Pierce.
Mike Costache yra vienas geriausiai žinomų blockchain investicinio fondo – BIC įkūrėjas.
Mike Costache yra vienas geriausiai žinomų blockchain investicinio fondo – BIC įkūrėjas.
Mike Costache yra vienas geriausiai žinomų blockchain investicinio fondo – BIC įkūrėjas.
Mike Costache yra vienas geriausiai žinomų blockchain investicinio fondo – BIC įkūrėjas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 13, 2018, 9:17 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:22 AM

Blockchain žvaigždės

Šiais metais Forbes sudarė turtingiausių kripto bendruomenės žmonių sąrašą. Į jį pateko tokie žymūs vardai, kaip broliai Winklevoss’ai, plačiau žinome, kaip vieni iš Facebook įkūrėjų, nesėkmingai bylinėjęsi su Marku Zuckerbergu. Į sąrašą taip pat įtrauktas Vitalikas Buterinas, visiems puikiai žinomas, kaip Ethereum platformos kūrėjas. Tarp šių asmenybių sąrašo viršuje randame ir Brock Pierce’ą, kurio turtas vertinamas maždaug milijardu JAV dolerių.

Brock’as, 37, vaikystėje keletoje garsių Disnėjaus filmų vaidino pagrindines roles. Vėliau savo karjerą pakreipė į interneto projektus ir tapo vienu pagrindinių Digital Entertainment Network įkūrėjų būdamas vos septyniolikos. DEN pavyko pritraukti daugiau nei $88 milijonų. Vienu sėkmingiausių Brock’o projektų tapo Inter Gaming Entertainment kompanija, kurios pagrindinė veikla buvo virtualių, kompiuteriniams žaidimams skirtų daiktų prekyba. Žaidimų platformose naudojamų virtualių valiutų arbitražo išmanymas davė pradžią visai tolesnei karjerai kriptovaliutų srityje.

Pierce’ą sužavėjo Bitcoino potencialas ir galimybės. Tai lėmė jo įsitraukimą į įvairius su kriptovaliutomis ir blockchain technologija susijusius projektus, kaip Mastercoin, Blockchain Capital, Coinbase, Ethereum, Tether, Bitfury ir šiuo metu Block.one. Norėdamas plačiau paskleisti žinią bei įgalinti kitus decentralizuotų informacijos distribucijos technologijų žinovus jungtis į platesnę bendruomenę, įkūrė d10a.

Tarp kitų garbių svečių bus Gordon Einstein – CryptoLaw įkūrėjas, buvęs Linkedin pardavimų vadovas Dylan Sharkey, Bancor įkūrėja Galia Benartzi ir daugybė kitų.

Lietuva – regiono blockchain lyderė

Šiuo metu Lietuvoje vyksta daugiau nei 20 aktyvių ICO projektų. Neseniai duris atvėrė ir Vilniaus Blockchain centras. Visi lig šiol vykę projektai pritraukė gerokai daugiau nei 250 milijonų Eurų kripto kapitalo. Šiais skaičiais remiantis, Lietuva tvirtai užima lyderės poziciją regione. Vieni sėkmingiausių pastarojo laikotarpio projektų yra Bankera, pritraukęs daugiau nei 120 milijonų Eurų. Kiti sėkmingi lietuvių ICO – Monetha, TokenDesk, WePower, CarVertical, IUNGO Network bei kiti, kartu surinkę virš šimto milijonų kripto kapitalo verslo vystymui.

Tai neliko nepastebėta ir globaliame kontekste. Vienos tarptautinių konferencijų metu Mike Costache, d10e prezidentas, buvo pakviestas TokenDesk įkūrėjų suorganizuoti šį renginį Vilniuje.

Mike Costache yra vienas geriausiai žinomų blockchain investicinio fondo – Blockchain Investors Consortium (BIC) įkūrėjas, prisidėjęs prie tokių projektų, kaip Hdac, kuris pritraukė 258 milijonus JAV dolerių. Šiuo metu Mike’as yra pagrindinis d10e konferencijų organizatorius ir rėmėjas, jau ne kartą lankęsis Lietuvoje. d10e renginiai visuomet pritraukia daugybę blockchain technologijos vystytojų, investuotojų bei IT profesionalų. Pastarieji renginiai sulaukė didžiulio susidomėjimo Šveicarijoje, Silicio slėnyje – JAV, Seule, Gibraltare bei daugybėje kitų pasaulio technologijų bei finansų ir verslo centrų.

Vilniuje sulaukti tokio lygio renginio yra ypatingai svarbu. Siekiant įsitvirtinti blockchain lyderių pozicijose yra būtina pritraukti kuo daugiau užsienio investuotojų.

Renginys vyks kovo 24-27 dienomis, Vilniuje, Radisson Blu konferencijų centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.