„Atari“ vėl išeina į rinką ir pristato dvi naujas kriptovaliutas

Tas, kas bent vieną kartą domėjosi video žaidimais, turbūt žino apie korporaciją „Atari“. JAV kompanija vienintelė davė startą namų žaidimų konsolių industrijai 1970-ais. „Atari“ tapo viena iš greičiausiai augančių korporacijų šalies istorijoje, paversdama savo programuotojus „roko žvaigždėmis“, ir tapo viena iš pirmųjų aukščiausio lygio įmonių, įsteigtų Silicio slėnyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 3:43 PM

Milijonai žaidimų konsolių „Atari“ 2600 buvo parduota pirmomis dienomis, kai įmonė oficialiai išėjo į rinką, nekalbant jau apie daugybę kartridžų su tokiais žaidimais, kaip Pac-Man, Pong, MarioBros, Centipede ir DonkeyKong, kurie iš karto tapo perkamiausiais. Nežiūrint į tai, paskutiniuosius 35 metus kompanija gyvena ne geriausius laikus – 1983 po t.v. „žaidimų krizės“ greitai nukrito „Atari“ akcijų kainos. Po kelių pardavimų, kažkada 70-aisiais metais legendinė firma nukreipė savo pastangas į onlinegames kūrimą.

Reikia pažymėti, kad „Atari“ krizė prasidėjo nuo nesėkmingo žaidimo E.T. išleidimo, kuris sukurtas Steveno Spielbergo filmo „Ateivis“ pagrindu. Atari sumokėjo už teisių pirkimą labai didelę tiems metams sumą – $22 milijonus.

Visai nestebina tai, kad po kriptovaliutų bumo 2017 metais, „Atari“ nusprendė pasinaudoti atveju ir tapti eiliniu skaitmeninės monetos kūrėju. Remiantis oficialiu pranešimu, kompanija ruošiasi išleisti iš karto dvi naujas kriptovaliutas, viena iš kurių bus naudojama žaidimų svetainėse.

Neseniai tapo žinoma, kad buvęs video žaidimų industrijos gigantas gavo 15% akcijų InfinityNetworksLtd. Partneriai bendradarbiaus kuriant naują skaitmeninių pramogų platformą. Tranzakcijų apdorojimui aikštelė naudos t.v. AtariToken. Pažymėtina, kad sandoris buvo sudarytas be išmokėjimų bet kurios iš šalių naudai – InfinityNetworks gavo teisę į prekių ženklus „Atari“.

Pagal Bloomberg duomenis, po pranešimo paskelbimo „Atari“ akcijos išaugo 60%. AtariToken –terminas nėra naujas, nes iki šiol šis vienetas buvo naudojamas, kad atlikti tarpžaidiminius pirkimus. Be to, kompanija planuoja išleisti PongToken, kuris taip pat bus naudojamas, kad atlikti virtualius pirkimus žaidimuose.

Siekiant grąžinti buvusią šlovę, „Atari“ nustatė kursą į onlinecasino, YouTube ir kriptovaliutas. Taip pat kompanija pranešė, kad išleidžiama nauja žaidimų konsolė AtariBox, tačiau išleidimo data nepranešama. Žinoma tik tai, kad lėšos konsolės kūrimui buvo renkamos crowdfunding pagalba.

Inovacinė industrija šiandien ne tik sparčiai auga, bet ir susitinka su pirmomis kliūtimis savo kelyje. Potencialūs investuotojai turi atsižvelgti į tai, kad tokių pageidaujamų žodžių „blokčein“ ir „kriptovaliuta“ pasirodymas spaudos pranešimuose neužtikrina bet kokios kompanijos transformavimą į rinkos magnatą. Lieka tikėtis, kad turtinga Atari patirtis praeityje padės jiems pasirinkti tinkamą strategiją visiškai naujoje jiems srityje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.