Fotografas Tomas Šimkus: „Nenoriu dirbti kažkam – noriu dirbti sau“

Fotografas Tomas Šimkus savo karjerą pradėjo mokyklos Kalėdų vakarėlyje. Tiesa, visą įrangą jam teko nuomotis arba skolintis. Tačiau būtent tuomet vaikinas suprato, jog turi judėti į priekį – čia ir prasidėjo jo kaip fotografijos verslo vystymas.

 Fotografas Tomas Šimkus.
 Fotografas Tomas Šimkus.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 4:06 PM

Dar ilgai po to Tomas tikina fotografavęs – tik tam, kad taptų žinomesnis. „Visuomet svajojau apie lengvą gyvenimą, kuomet galėsiu neskaičiuoti, keliauti po pasaulį ir užsidirbsiu solidų atlyginimą, tačiau reikėjo plano, kaip tą pasiekti. Gyvenimas jau tada išmokė mane, jog niekas iš dangaus nenukris, viską teks užsidirbti pačiam. Kiekvieną dieną stengiausi ieškoti idėjų, tačiau viskam reikėjo finansinių resursų“, – tikina Tomas.

Nors laikui bėgant jis pradėjo įamžinti ir žinomų dizainerių – Juozo Statkevičiaus, Liutauro Salasevičiaus, Agnės Kuzmickaitės – drabužių kolekcijų pristatymus, norėdamas įsigyti asmeninę fotografijos įrangą T. Šimkus pasiskolino didelę sumą pinigų ir įsidarbino banke, kad galėtų šiuos pinigus grąžinti. Ir būtent tada suprato, jog darbas biure skirtas ne jam. „Čia įgavau nemažai patirties ir įsitikinau, jog tikrai nenoriu dirbti kažkam – noriu dirbti sau. Labai gerai jaučiuosi fotografuodamas besišypsančius žmones, tai mane džiugina, skatina judėti pirmyn“, – apie apsisprendimą siekti nepriklausomo fotografo karjeros pasakoja ekonomikos mokslus baigęs Tomas.

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) specialistų teigimu, savo veiklą dar tik pradedantieji dažnai tiesiog neturi finansinių išteklių atsidėti tik jai. Todėl tenka arba dirbti kelis darbus vienu metu ir taip save išsekinti, arba vis atidėti ir atidėti svajonių įgyvendinimą dirbant nemėgstamą darbą. Tačiau turint noro ir ryžto, tikrai galima atrasti priemonių, kurios gerokai palengvintų verslo pradžią. Pvz., lengvatinės paskolos iš „Verslumo skatinimo 2014-2020 m. fondo, finansuojamo iš Europos socialinio fondo“, dalies darbo užmokesčio išlaidų kompensavimas pagal priemonę „Subsidijos verslo pradžiai“ ar verslo konsultacijos, pasinaudojus VšĮ „Verslios Lietuvos“ kuruojamo Verslo konsultantų tinklo galimybėmis. Dėl šių priemonių gali kreiptis ne tik verslo įmonės, bet ir asmenys, dirbantys pagal individualią veiklą ar verslo liudijimą.

Šiuo metu savo verslą toliau sėkmingai vystantis T. Šimkus sėkmingai lipa savo karjeros laiptais fotografuodamas įvairiausius renginius, šventes, vakarėlius naktiniuose klubuose ir džiaugiasi savo pasirinkimu. Tačiau galėjo būti visai kitaip, jei nebūtų siekęs įgyvendinti savo svajonę – dirbti sau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.