Svarbaus ekonominio projekto sėkmę Vilniaus rajone užtikrino aiški vizija ir dėmesys darbuotojams

Geometriškai tikslios pastatų formos. Preciziškai lygūs ir švarūs takai, kruopščiai sutvarkyta didelės gamyklos teritorija. Vilniaus rajone, Čekoniškių kaime, įsikūrusi bendrovė „Lietpak“ šiemet skaičiuoja jau 27-erius veiklos metus. Viena didžiausių plastikinių medžiagų gamybos įmonių Baltijos šalyse nuolat investuoja į inovacijas, tyrinėja eksporto rinkas, auga ir kuria naujas darbo vietas.

 „Lietpak“ projekto finišas – sėkmė ir Vilniaus rajonui, ir visos Lietuvos pramonei.
 „Lietpak“ projekto finišas – sėkmė ir Vilniaus rajonui, ir visos Lietuvos pramonei.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2018, 5:00 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 1:52 PM

„Veiklos pradžioje įmonės kolektyvą sudarė 27 žmonės. Dabar darbuotojų – jau 630. Per daugiau negu 25 metus smarkiai išplėtėme verslą, produkcijos asortimentą ir gamybos pajėgumus. Sukūrėme darbo vietų ne tik artimiausių apylinkių, bet ir sostinės gyventojams“, – teigia „Lietpak“ įkūrėjas ir vadovas Pranas Kiznis.

Sustiprino Lietuvos eksporto raumenis

Technikos mokslų daktaras P. Kiznis – puikus pavyzdys, kaip per mokslo žinių ir verslo idėjų sintezę galima kurti ilgalaikę gerovę regione ir atstovauti pažangiai Lietuvos pramonei, orientuotai į aukštos pridėtinės vertės produktų gamybą.

Per pastaruosius penkerius metus „Lietpak“, gaminanti lanksčias plastikines medžiagas, skirtas maisto produktų pakavimui, įgyvendino plėtros procesą, kurį Lietuvos Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Toks ypatingas statusas reiškia, kad projektas reikšmingai ir rezultatyviai prisideda įgyvendinant valstybės strateginius interesus, sektorinės ar regioninės politikos ir kitus tikslus, ir turi didelę įtaką šalies ekonominiam, socialiniam, politiniam gyvenimui ar konkrečios visuomeninių santykių srities būklei.

Vykdant projektą plastikinių medžiagų gamybos centro plėtrą Vilniaus rajone įmonė investavo daugiau kaip 80 milijonų eurų: praplėtė patalpas, įsigijo naujos įrangos, įgyvendino kompleksą inžinerinių sprendimų ir įdiegė technologinių inovacijų.

Tarptautinių „Plimsoll“ ekspertų analizės duomenimis, Vilniaus rajone veikianti „Lietpak“ patenka tarp 50 didžiausių savo srities pramonės gamintojų pasaulyje. 90 procentų įmonės pagaminamos produkcijos yra eksportuojama – plastikinių pakavimo medžiagų iš Lietuvos nuolat laukia verslo partneriai 33 pasaulio šalyse.

Bendrovės produkcijos pardavimų pajamos 2017 metais siekė 140 mln. eurų.

Pasiekė daugiau negu įsipareigojo

Įmonės duomenys rodo, kad plėtros projektas gerokai viršijo užsibrėžtus tikslus ir įsipareigojimus valstybei. Pavyzdžiui, įmonė buvo įsipareigojusi sukurti 120 naujų darbo vietų, tačiau sukūrė net 233 darbo vietas. Vidutinis darbo užmokestis bendrovėje šiandien gerokai viršija šalies vidutinį. Apskritai, strateginis įmonės projektas, pavadintas „Plastikinių medžiagų gamybos centro plėtra“, projektinius įsipareigojimus viršijo daugiau negu 3 kartus. „Lietpak“ vadovas P. Kiznis tikina, kad versle visada reikia užsibrėžti aukštus ir ambicingus tikslus, nes „daugiau siekdamas, daugiau ir pasieksi“.

Įgyvendindama valstybei svarbaus ekonominio projekto reikalavimus įmonė vadovavosi ir gerąja praktika, kurią sukaupė dalyvaudama Europos Sąjungos finansuojamuose projektuose, ir individualia patirtimi.

„Aplinkybės verslo plėtrai buvo palankios: pasaulio ekonomika augo, dalyvaudami tarptautinėse parodose radome potencialių partnerių, praplėtėme eksporto rinkų geografiją,“, – sako bendrovės Finansų vadovė Danutė Vinevičienė. „Lietpak“ yra įkūrusi savo atstovybes Švedijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Rusijoje.

Mąsto apie bendrą verslo kultūrą

Bendrą kalbą su partneriais užsienyje Lietuvos bendrovei padeda užmegzti pažangus požiūris į mokslo naujoves, technologijos procesų išmanymas ir modernių valdymo metodų taikymas.

„Mūsų verslo sritis labai dinamiška, daug inovacijų ir pokyčių. „Lietpak“ gaminama pakuotė leidžia ilgiau išsaugoti maisto produktus šviežius ir pilnaverčius .Mūsų sprendimus tiesiogiai įtakoja klientų ir partnerių poreikis pakuotės savybėms, jų planai ir sprendimai. Tad mūsų veiklos sėkmę lemia pagarba, atsakomybe ir pasitikėjimu grįsti santykiai su klientais, partneriais ir bendruomene“, – pažymi D.Vinevičienė. Gamybos pramonės atstovė įsitikinusi, kad kiekvienas sprendimas daro įtaką bendrai verslo kultūrai ir aplinkai – socialiai atsakingas ir skaidrus lietuviškas verslas yra svarbus augančiai šalies ekonomikai.

Rajono apylinkių gyventojai pripažįsta, kad Čekoniškių gyvenvietėje veikianti bendrovė svariai prisideda kurdama darbo vietas ir padeda rajono valdžiai spręsti nedarbo problemą, o mokamais mokesčiais papildo savivaldybės ir šalies biudžetą. Įmonė itin vertina patyrusius, lojalius darbuotojus – daug investuoja, kad per kelerius metus išugdytų aukštos kvalifikacijos specialistus, puikiai suprantančius gamybą ir valdančius moderniausius įrengimus. Todėl „Lietpak“ per trumpiausią laiką gali pagaminti sudėtingos struktūros kokybiškus gaminius. Daugiausia produkcijos tenka maisto pramonei, taip pat įmonė vykdo statybos medžiagų, higienos ar technikos prekių gamintojų užsakymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.