JAV senatoriai pareikalavo užblokuoti „Nord Stream-2“ projektą

Respublikonų ir demokratų partijoms atstovaujančių senatorių grupė pareikalavo, kad JAV valdžios institucijos užblokuotų „Nord Stream-2“ projekto įgyvendinimą. Laiško, kurį pasirašė 39 žmonės, tekstas yra paskelbtas oficialioje senatoriaus Johno Barrasso, atstovaujančio Vajomingo valstijai, interneto svetainėje.

Anksčiau JAV valstybės departamentas teigė, kad „Nord Stream-2“ dujotiekio blokavimas nepakeis Maskvos elgesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anksčiau JAV valstybės departamentas teigė, kad „Nord Stream-2“ dujotiekio blokavimas nepakeis Maskvos elgesio.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-17 13:50

Priminsime, kad 2014 metų gegužės 26 dieną kartu su kitais senatoriais Respublikonų partijos narys J.Barrasso, kuris yra JAV Senato Aplinkos ir viešųjų darbų komiteto pirmininkas bei keleto kitų komitetų narys, lankėsi Lietuvoje.

„Mes esame prieš „Nord Stream-2“ ir reikalaujame, kad administracija panaudotų visas turimas priemones, jog būtų užkirstas kelias šio dujotiekio tiesimui“, – sakoma dokumente.

Senatorių teigimu, įgyvendinus projektą, amerikiečių sąjungininkai ir partneriai Europoje bus labiau pažeidžiami Maskvos „piktybiško poveikio ir prievartos politikos“.

Oficialus laiškas adresuotas JAV iždo sekretoriui Stevenui Mnuchinui ir valstybės sekretoriaus pavaduotojui Johnui Josephui Sullivanui.
Anksčiau JAV valstybės departamentas teigė,  kad „Nord Stream-2“ dujotiekio blokavimas nepakeis Maskvos elgesio, bet padės europietiškai Kijevo ateičiai.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.