Rūmai pasiūlė pagalbą Vyriausybei gerinant verslo priežiūros sistemą

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Sigitas Leonavičius Premjerui Sauliui Skverneliui šiandien Alytuje pristatė teigiamą Rūmų poziciją dėl Valstybės kontrolės verslo priežiūros sistemos audito ir pasiūlė aktyvų bendradarbiavimą įgyvendinat rekomendacijas.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai pateikė Vyriausybei pasiūlymų. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai pateikė Vyriausybei pasiūlymų. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2018, 4:48 PM, atnaujinta Mar 23, 2018, 4:49 PM

Premjeras S.Skvernelis penktadienį lankėsi Alytuje, kur susitinka su regiono savivaldybių vadovais, verslo bendruomene, lankosi darbo vietas regione kuriančias ir sėkmingai veikiančias bendroves, tarp kurių – ir Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys – UAB „Traidenis“.

S.Leonavičius susitikime su premjeru kalbėjo apie Alytaus regiono verslo padėtį, savivaldos sprendimų įtaką verslo aplinkai, o taip pat aptarė Valstybės kontrolės neseniai paskelbtą audito ataskaitą dėl verslo priežiūros sistemos Lietuvoje.

„Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai teigiamai vertina Valstybės kontrolės išvadas bei pasiūlymus iš esmės peržiūrėti verslo priežiūros valstybės prioritetus. Išties kyla klausimas, perskaičius audito ataskaitą, ar Lietuva yra tokia turtinga valstybė, kad galėtų išlaikyti institucijas, kurios netgi nevertina, ar jų atliekama priežiūra sukuria kokios naudos visuomenei“, – pažymi S. Leonavičius.

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų vardu prezidentas kreipėsi į premjerą bei pasiūlė Rūmų pagalbą įgyvendinant Valstybės kontrolės rekomendacijas.

Anot S.Leonavičiaus, Prekybos pramonės ir amatų rūmai yra vienintelė skirtingas verslo šakas vienijanti organizacija veikianti pagal atskirą įstatymą, o viena pagrindinių įstatymu pavestų funkcijų – atlikti ekonominę veiklą reglamentuojančių dokumentų ekspertizę bei teikti siūlymus. Rūmai taip pat turi ilgametę valstybės deleguotų funkcijų (pvz., prekių kilmės sertifikatų išdavimas) kokybiško vykdymo patirtį, kuria gali pasidalinti, teikiant išvadas ar kuriant savikontrolės procesus, kontrolės mechanizmus perduodant verslui ir verslo organizacijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.