Įsteigta Lietuvos – Rumunijos verslo bendradarbiavimo taryba

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai informuoja, kad šiandien prie Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos įsteigta Lietuvos – Rumunijos verslo taryba. Ši dvišalio bendradarbiavimo verslo taryba įsteigta siekiant plėsti ir gerinti prekybinius bei ekonominius santykius tarp Lietuvos ir Rumunijos, skatinti eksportą, investicijas, gerinti dvišalių prekybinių ir ekonominių santykių aplinką.

Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos pirmininke išrinkta šios tarybos iniciatorė, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentė, Rumunijos garbės konsulė Lietuvoje Laura Kovaliovaitė.<br>Įmonės nuotr.
Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos pirmininke išrinkta šios tarybos iniciatorė, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentė, Rumunijos garbės konsulė Lietuvoje Laura Kovaliovaitė.<br>Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-28 17:48

Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos pirmininke išrinkta šios tarybos iniciatorė, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentė, Rumunijos garbės konsulė Lietuvoje Laura Kovaliovaitė.

„Informacijos apie Lietuvos verslo galimybes Rumunijoje dar labai trūksta. Tikimės, kad verslo taryba padės sumažinti šios informacijos stygių. Lietuvos verslui bus naudinga daugiau sužinoti apie bendradarbiavimo galimybes su Rumunijos kompanijomis IT, žemės ūkio, turizmo ir kitose srityse. Prisidėsime prie abipusio ekonominio ir prekybinio bendradarbiavimo plėtros bendradarbiaudami su abiejų šalių diplomatinėmis atstovybėmis, Rumunijos ir Bukarešto pramonės ir prekybos rūmais“, – sakė Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos pirmininkė L. Kovaliovaitė, pažymėdama, kad Taryba ragins kolegas Rumunijoje įkurti analogišką verslo tarybą, kuri galėtų tapti durimis Lietuvos verslininkams žengiant į Rumunijos rinką.

Tarp Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos steigėjų – Gediminas Rainys, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos patarėjas ekonomikai, Vladas Venskutonis (UAB Green-Tech Baltic), Sigitas Leonavičius, (UAB Traidenis), Stasys Garbinčius (UAB Ekenex), Vida Mozuriūnienė (UAB Comfort Heat), Jonas Bložė (Zeta Law advokatų kontora), Dovydas Miciulevičius (UAB Aviaturas ir partneriai), UAB Imlitex group.

„Aš labai džiaugiuosi būdamas Lietuvos – Rumunijos verslo tarybos steigimo liudininkas. Tikiu, kad šiai dienai dar turime daug neišnaudoto veiksmų potencialo, siekiant glaudesnio Rumunijos – Lietuvos ekonominio bendradarbiavimo, o ši sukurta Taryba efektyviai sujungs abiejų šalių įmones tvariais bendradarbiavimo saitais.

Norėčiau padėkoti Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmams už jų vertingą pagalbą, taip pat toms aštuonioms įmonėms, kurios iškart sutiko dalyvauti šio projekto pradžioje. Linkėdamas sėkmės, noriu pasakyti, kad tikiu būsima Tarybos veikla bei aktyviu bendradarbiavimu“, – kalbėjo Rumunijos ambasadorius Lietuvoje Dan Adrian Balanescu, atvykęs pasveikinti Tarybos steigėjus.

Taryba taip pat planuoja rengti dvišalius ekonomikos ir verslo forumus, apskrito stalo diskusijas, verslo misijas, teikti informaciją, konsultacijas ir praktines paslaugas, tarybų nariams, išnaudojant Rumunijos, Bukarešto pramonės ir amatų rūmų bei kitų partnerių galimybes.

Naują Lietuvos – Rumunijos verslo bendradarbiavimo etapą sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Algirdas Sysas, kuris yra LR Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Rumunija grupės pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?