"Klaipėdos naftai" paspirtis - sutartis su naujais tiekėjais

Valstybės kontroliuoja įmonė „Klaipėdos nafta“ (KN) ir Šveicarijoje registruota bendrovė K2 SAGL sudarė ilgalaikę sutartį dėl naftos produktų perkrovos Klaipėdos jūrų uoste. Sandorio detalių verslo partneriai plačiau nekomentuoja.

 Klaipėdos naftos terminalas.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Klaipėdos naftos terminalas.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Numatoma pastatyti daugiau talpyklų.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Numatoma pastatyti daugiau talpyklų.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Bus tvarkomos ir terminalo krantinės.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Bus tvarkomos ir terminalo krantinės.<br> G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gediminas Pilaitis

Apr 6, 2018, 12:50 AM, atnaujinta Apr 6, 2018, 1:10 AM

Pagal sutartį K2 SAGL "Klaipėdos naftos" terminale kraus naftos produktus take-or-pay (krauk arba mokėk) sąlygomis – kitaip tariant, naujoji klientė įsipareigojo numatytu laikotarpiu patiekti tam tikrą kiekį krovinių.

Nors verslo parneriai neatskeidžia, kokia bus K2 SAGL tiekiamų produktų apyvarta ir kiek laiko galios sutartis, KN generalinis direktorius Mindaugas Jusius sandorį sieja su investicijomis, vertina jį kaip didelį ir svarbų laimėjimą globalios rinkos ir itin aštrios konkurencijos krovinių rinkoje sąlygomis.

„Ši sutartis - įrodymas, kad KN įgyvendinami investiciniai projektai atveria naujas galimybes ne tik plėsti naftos terminalo veiklą, bet ir priimamų produktų spektrą. Su rinkos poreikiais suderintos investicijos jau kuria pridėtinę vertę bendrovei“, - pažymėjo „Klaipėdos naftos“ vadovas.

Pernai didžioji KN investicijų dalis buvo nukreipta į naftos terminalo pajėgumų plėtrą – į naujų talpyklų ir SGD paskirstymo stoties statybas. Iš viso investuota 32,9 mln. eurų. Jau įgyvendintas pirmasis bendrovės strategijoje numatytas investicijų etapas ir pradėti antrojo darbai.

Antrajame "Klaipėdos naftos" terminalo plėtros etape numatoma pastatyti dešimt naujų naftos produktų talpyklų, įrengti naują krovimo estakadą, nutiesti naują geležinkelio vėžę.

Įgyvendinus šiuos projektus, KN terminale bus galima krauti daugiau naftos produktų, plėsti krovinių asortimentą. Bendrovė dar operuoja ir Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalu.

Praėjusiais metais „Klaipėdos nafta“ iš viso perpylė į tanklaivius 7,177 mln. tonų įvairių naftos produktų. Pietinėje uosto dalyje veikiančiame SGD terminale išdujinta bei perkrauta 12,646 mln. MWh gamtinių dujų.

Neaudituotais finansiniais duomenimis, valstybės kontroliuojamos KN pajamos pernai siekė 106,5 mln., o grynasis pelnas - 17 mln. eurų. Bendrovėje dirba apie 300 žmonių.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.