Tyrimas atskleidė: azartinių lošimų liūne klimpsta vis daugiau lietuvių

Azartiniai lošimai Lietuvoje yra masinis laisvalaikio leidimo būdas – tokios išvados trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje pateiktos po įgyvendintos „Vilmorus“ apklausos.

Pasak tyrimų grupės atstovo Gedimino Navaičio, populiariausias lošimo būdas – loterijos. Jose lošė net 65,3 proc. visų apklaustųjų. Tiesa, didžioji dalis, net 27,1 proc., lošimą iš pinigų išbandė būdami vos 16-18 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak tyrimų grupės atstovo Gedimino Navaičio, populiariausias lošimo būdas – loterijos. Jose lošė net 65,3 proc. visų apklaustųjų. Tiesa, didžioji dalis, net 27,1 proc., lošimą iš pinigų išbandė būdami vos 16-18 metų.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-11 11:41, atnaujinta 2018-04-11 12:27

Pasak tyrimų grupės atstovo Gedimino Navaičio, populiariausias lošimo būdas – loterijos. Jose lošė net 65,3 proc. visų apklaustųjų. Tiesa, didžioji dalis, net 27,1 proc., lošimą iš pinigų išbandė būdami vos 16-18 metų.

„Du trečdaliai Lietuvos gyventojų savo malonumui kažką daro azarto srityje. Populiariausios – loterijos. Galima pastebėti, kad internetas lošimams naudojamas gana plačiai. Kitos azarto tenkinimo formos nėra labai paplitusios.

Apibendrinant, azartiniai lošimai, lažybos, loterijos – masinis laisvalaikio praleidimo būdas. Tik 31 proc. respondentų sakė, kad tam pinigų išvis neleidžia“, – apkalusos rezultatus pristatė G.Naivaitis.

Kaip parodė tyrimas, vyrai azartiniais lošimais užsiima daug dažniau nei moterys ir tam išleidžia daugiau pinigų.

Vidiniškai loterijoms išleidžiami 4 eurai per mėnesį, o didžiausia dalis respondentų kazino per mėnesį išleidžia apie 30 eurų.

Taip pat nurodoma, kad net 97,9 proc. tyrime dalyvavusių respondentų per savo gyvenimą niekada neturėjo problemų dėl azartinių lošimų, neprašė kitų žmonių pinigų, kad galėtų lošti, neprasižengė, kad finansuotų savo azartinius lošimus ar sumokėtų lošimų skolas, neskyrė lošimui daugiau, nei galėjo sau leisti.

Tyrime nurodyta, kad aukščiausio laimingumo respondentai rečiau leido pinigus azartiniams lošimams nei žemesnio laimingumo lygio respondentai.

„Jie turi kitokius gyvenimo prioritetus“, – sakė specialistas.

Štai Lietuvą palyginus su Jungtinės Karalystės (JK) gyventojais, apie 70 proc. visos JK populiacijos kiekvienais metais dalyvauja azartiniuose žaidimuose.

Lietuva Europos Sąjungoje (ES) stirpiai neišisikiria ir maždaug atitinka probleminių lošimų paplitimą“, – sakė G.Navaitis ir pridūrė, kad per metus lošimų rinka pasaulyje išaugo beveik 4 proc.

Pasak specialisto, toks tyrimas Lietuvoje buvo atliktas pirmą kartą, tačiau tokias apklausas reikėtų vykdyti sistemingai.

„Tokio tyrimo, kuris iš tikro atstovauja Lietuvos gyventojus, iki šiol nebuvo buvę“, – sakė G. Navaitis.

Vykdant tyrimą buvo apklausti 1021 respondentai, atstovaujantys Lietuvos gyventojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.