Vokietijoje sujudimas – dingo vienas turtingiausių šalies verslininkų

Šveicarijos Alpėse dingo verslo magnatas, vienas turtingiausių žmonių Vokietijoje Karlas Erivanas Haubas. K.E.Haubas vadovavo kontroliuojančiajai bendrovei „Tengelmann“.

K.E.Haubo vis dar ieškoma, tačiau dėl prasto matomumo ir kalnų griūties pavojaus paieška sudėtinga.<br> Imago/Scanpix nuotr.
K.E.Haubo vis dar ieškoma, tačiau dėl prasto matomumo ir kalnų griūties pavojaus paieška sudėtinga.<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-11 08:39, atnaujinta 2018-04-11 13:08

Dingęs aistringas slidinėtojas buvo išsirengęs į ekspediciją greta Šveicarijos ir Italijos pasienio.

58-erių verslininkas prapuolė balandžio 7-ąją. Tądien jis negrįžo iš išvykos slidėmis.

K.E.Haubo vis dar ieškoma, tačiau dėl prasto matomumo ir kalnų griūties pavojaus paieška sudėtinga, praneša dw.com.

Nesulaukė viešbutyje

Šveicarijos laikraštis „Blick“ rašė, kad K.E.Haubo šeima į policiją kreipėsi po to, kai vyro nesulaukė Cermos kurorte esančiame viešbutyje.

K.E.Haubas Šveicarijoje treniravosi „Patrouille des Glaciers“ slidinėjimo varžyboms. Tai – Šveicarijos armijos organizuojamos ilgų nuotolių lenktynės, kuriose dalyvauja ir civiliai, ir kariai. Šiais metais renginys turėtų įvykti balandžio 17-ąją.

Vokietijos laikraščiui „Handelsblatt“ Christiano Haubo, dingusiojo brolio, parašytame laiške kalbama, jog Karlas-Erivanas buvo labai patyręs alpinistas ir slidinėtojas. Ch.Haubas vis dar viliasi, kad brolį pavyks rasti.

Paklaustas, ar prisileidžia mintį, jog vis dėlto nutiks blogiausias scenarijus, Ch.Haubas teigė: „Suprantama, mūsų šeima pasirengusi tokiai situacijai. Verslas ir toliau bus plėtojamas sklandžiai ir tvarkingai.“

Vadovauja nuo 2000-ųjų

K.E.Haubas prie „Tengelmann“ vairo stojo 2000-aisiais. Verslą jis perėmė iš netikėtai mirusio savo tėvo Erivano Haubo. Šeimos valdoma kompanija buvo įkurta 1867 metais. Šiandien „Tengelmann“ pajamos per metus siekia apie 30 mlrd. eurų.

Jungtinėse Valstijose gimęs K.E.Haubas kompanijai vadovauja kartu su broliu Christianu. Šeimos kapitalas vertinamas daugiau kaip 3 mlrd. eurų.

„Tengelmann“ pagrindinės verslo sritys yra „pasidaryk pats“ tipo prekybos centrų tinklas „Obi“, taip pat drabužių parduotuvių tinklas KiK. Įmonei priklauso ir didelė dalis mažų kainų parduotuvių tinklo „Netto“ ir prekybos internetu bendrovės „Zalando“ akcijų.

Žinių vis dar nėra

„Tengelmann“ atstovė Sieglinde Schuchardt trečiadienį naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė, kad apie 58 metų verslininko likimą kol kas jokių žinių neturima.

Rajone, kuriame jis dingo, esama ledynų, gali būti, kad verslininkas įkrito į ledo plyšį. 

K.E. Haubas žygį pradėjo 3,8 km aukštyje ant apledėjusios Mažojo Materhorno viršukalnės, rašo BNS. Šis kalnas yra aukščiausia lynų keliu pasiekiama viršūnė Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.