Įpusėjus „Europos burių“ konkursui ryškėja nominacijų favoritai

Jubiliejinis Europos Sąjungos (ES) projektų vykdytojų konkursas „Europos burės“ sulaukė didelio visuomenės susidomėjimo: aštuoniose nominacijose besivaržantys projektai jau sulaukė per 12 tūkst. balsų. Preliminarūs balsavimo rezultatai rodo, kad visuomenės dėmesį traukia tiek unikalūs ir inovatyvūs išradimai, tiek ir viešosios paslaugos, leidžiančios lengviau derinti darbą ir sergančių artimųjų slaugą namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 1:10 PM

„Šiemet konkursas atskleidžiančia itin platų paslaugų bei produktų spektrą, kurie buvo sukurti ir įgyvendinti pasitelkiant ES investicijas. Kartais tiesiog nebepastebime, kaip šios investicijos pakeitė mūsų šalies veidą, prisidėjo prie svarbių inovacijų sukūrimo. Šis konkursas puiki proga pažinti ir įvertinti tuos, kurie savo žiniomis bei darbu garsina ir puošia Lietuvą, daro ją geresne bei patrauklesne vieta gyventi“, – sako Finansų ministerijos Investicijų departamento direktorius Ramūnas Dilba.

Daugiausia dėmesio kol kas konkurse sulaukė nominacijoje „Už įdomiausią smulkaus verslo projektą“ besivaržanti įmonė „Vildoma“, sukūrusi įrangą, skirtą judėjimo negalią turintiems žmonėms lavinti judesius ir eiseną. Unikaliais inžineriniais sprendimais bei patentuotais išradimais grįsta mechaninė-robotizuota sistema, atliepianti šiuolaikinės reabilitacijos bei neįgaliųjų sveikatinimo programų poreikį.

Taip pat daug dėmesio susilaukia ir Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pateiktas projektas, aiškiai įrodantis, kokie svarbūs sėkmingai projekto eigai yra viešieji aptarimai.

„Nors apdovanojimai jau tradiciniai, tačiau šiais metais įsteigtos net dvi naujos nominacijos – viena „Už viešųjų aptarimų vykdymą“, o kita, tarptautinė „Už Baltijos regiono stiprinimą“. Būtent ši nominacija leidžia pamatyti Lietuvoje vykdomus projektus kur kas platesniame kontekste, pajausti, kaip investicijas panaudoja kaimyninės šalys – su kokiais iššūkiais susiduria, kokias problemas sprendžia. Akivaizdu, kad itin jautrios ir aktualios yra socialinės problemos, tačiau ir ekonominį konkurencingumą skatinantys bei strateginių objektų saugumą užtikrinantys projektai neliko nepastebėti“, – teigia Ramūnas Dilba.

Jo teigimu, ypač svarbi ir plati konkurso geografija, leidžiantis skirtingų šalies regionų žmonėms išreikšti paramą jų krašte įgyvendintiems projektams, o toliau gyvenantiems – sužinoti apie pokyčius.

Balsavimui projektus iš visų paraiškas pateikusių projektų vykdytojų atrinko šiam tikslui suburta komisija, kurią šiemet sudaro Giedrė Švedienė, Lietuvos pramoninkų konfederacijos (LPK) vykdomoji direktorė, taip pat, ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius Žygimantas Mauricas bei žurnalistas, „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis ir naujienų agentūros BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis.

Konkurso nugalėtojus gali rinkti visi interneto vartotojai balsuodami https://www.esinvesticijos.lt/lt/europos-bures-2018.

Internetinis balsavimas vyks iki balandžio 27 d., o gegužės 24 d. Klaipėdos koncertų salėje įvyks oficiali „Europos burių“ apdovanojimų ceremonija.

Daugiau informacijos: https://www.esinvesticijos.lt/lt/europos-bures-2018

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.