Prancūzijos policija suėmė korupcija Afrikoje įtariamą milijardierių

Žinomas Prancūzijos verslininkas, milijardierius Vicentas Bollore'as buvo suimtas antradienį netoli Paryžiaus. Jis įtariamas korupciniais sandoriais, kuriais jo valdoma kompanija įgijo teisę valdyti uostus Vakarų Afrikoje, šaltiniai informavo naujienų agentūrą AFP.

 Jis įtariamas korupciniais sandoriais, kuriais jo valdoma kompanija įgijo teisę valdyti uostus Vakarų Afrikoje, šaltiniai informavo naujienų agentūrą AFP.<br>Scanpix/AFP nuotr.
 Jis įtariamas korupciniais sandoriais, kuriais jo valdoma kompanija įgijo teisę valdyti uostus Vakarų Afrikoje, šaltiniai informavo naujienų agentūrą AFP.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-25 08:48

Policijai įtarimų sukėlė tai, kaip 66-erių verslininko įmonė „Bollore Group“ sudarė sutartis, pagal kurias gavo teisę valdyti Togo sostinės Lomės ir Gvinėjos sostinės Konakrio uostus, teigia anoniminiai šaltiniai. Tyrėjai bando išsiaiškinti, ar „Bollore Group“ neužsiėmė Afrikos šalių lyderių papirkinėjimu mainais už palankius sprendimus įmonei.

Įtariama, kad „Bollore Group“ priklausanti antrinė viešųjų ryšių įmonė „Havas“ dirbo su Gvinėjos prezidentu Alpha Conde ir Togo vadovu Faure Gnassigbe, tikėdamiesi, kad šie mainais pasirašys uostų valdymo sutartis su V. Bollore'o įmone.

Tapęs Gvinėjos prezidentu, A. Conde nutraukė tuometinę Konakrio uosto valdymo sutartį bei pasirašė naują su „Bollore Group“.

Po naujienų V. Bollore'o sulaikymą, „Bollore Group“ akcijos Paryžiaus biržose krito daugia kaip 4 proc.

Paulius Viluckas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.