Sutrikus muitinės IT sistemai, pasienyje su Lietuva – vilkikų eilės

 Lietuvoje dėl techninio sutrikimo neveikiant Nacionalinei tranzito kontrolės sistemai, Rusijos Karaliaučiaus srities ir Baltarusijos pasienyje nusidriekė į Lietuvą norinčių įvažiuoti vilkikų eilės.

Vilkikų eilė pakeliui link Medininkų sienos perėjimo punkto. <br>V.Balkūno nuotr.
Vilkikų eilė pakeliui link Medininkų sienos perėjimo punkto. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2018, 3:09 PM

Pasak Muitinės departamento Komunikacijos skyriaus viršininko Vito Volungevičiaus, sistemos sutrikimas apima visą muitinę – ir vidinius, ir pasienio postus.

„Eilės susidarė dėl to, kad muitinės tarpininkai, norintys įforminti tranzito procedūrą vežėjams, kol sistema neveikia, turi pildyti popierinius dokumentus“, – BNS sakė V. Volungevičius.

Tranzito kontrolės sistema sugedo gegužės 4 dieną, apie 21 valandą. V. Volungevičiaus teigimu, pirminiais departamento specialistų duomenimis, sistema neveiks iki gegužės 9 dienos 11 valandos. 

Karaliaučiaus srities muitinė informavo, kad ties Černyševko- Kybartų pasienio kontrolės punktu nusidriekė apie 200 vilkikų eilė. Naujienų agentūros „Interfax“ teigimu, panaši padėtis yra ir ties kitais Karaliaučiaus srities ir Lietuvos pasienio kontrolės punktais.

Anot Karaliaučiaus srities muitinės, per valandą į Lietuvą praleidžiama tik po 2-4 krovininius automobilius, todėl vežėjams rekomenduojama laikinai aplenkti Lietuvą.

Baltarusijos pasienio tarnyba savo interneto svetainėje skelbia, kad 14 val. duomenimis, Kamenyj Log-Medininkų pasienio poste iš Baltarusijos išvykti  laukia daugiau kaip 550, Beniakonių-Šalčininkų punkte – 170, Privalkos-Raigardo punkte – 230, Kotlovkos-Lavoriškių punkte – 220 vilkikų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.