Pajūryje pardavinėjo butus, kurie visai ne butai

Bendrovė „Kauno būstai“ turės sumokėti Konkurencijos tarybos jai skirtą 6,3 tūkst. eurų baudą už klaidinančios reklamos skleidimą.

Nekilnojamojo turto reklamose būtina aiškiai ir tiksliai įvardinti siūlomų įsigyti patalpų ir statinių paskirtį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Nekilnojamojo turto reklamose būtina aiškiai ir tiksliai įvardinti siūlomų įsigyti patalpų ir statinių paskirtį.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 3:23 PM, atnaujinta May 9, 2018, 5:35 PM

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) konstatavo, kad „Kauno būstai“ nei tyrimo Konkurencijos taryboje, nei teisminio bylos nagrinėjimo metu nepagrindė reklamoje naudotų teiginių, jog Palangoje parduodami butai, teisingumo. Taigi skleisdama reklamą apie butus bendrovė klaidino vartotojus, nes pirkėjams galėjo pasiūlyti įsigyti tik negyvenamosios paskirties patalpas.

Nuo 2016 m. rugsėjo iki 2017 m. vasario keliose skelbimų svetainėse bendrovė „Kauno būstai“ reklamavo Palangoje parduodamus naujai statomus butus ar būstus dvibučiame name, taip pat siūlė įsigyti gyvenamąjį trijų kambarių namą, o tokius objektus vidutinis vartotojas suvokia kaip būtent gyventi skirtus statinius.

Konkurencijos taryba tyrimo metu pagrįstai nustatė, kad Paliepgirių kelyje buvo statomi negyvenamosios paskirties pastatai: svečių namai ir poilsio paskirties patalpos. Teismas pripažino, kad Konkurencijos tarybos surinkti įrodymai paneigia „Kauno būstų“ akcentuojamą hipotetinę galimybę statomuose pastatuose įrengti gyvenamąsias patalpas (butus). Šie pastatai yra žemės sklype, patenkančiame į teritoriją, kuriai dėl padidinto triukšmo lygio taikomi apribojimai ir kurioje galima tik trumpalaikio apgyvendinimo statyba.

Konkurencijos taryba primena, kad nekilnojamojo turto reklamose būtina aiškiai ir tiksliai įvardinti siūlomų įsigyti patalpų ir statinių paskirtį taip, kaip nurodyta statybą leidžiančiame dokumente arba nekilnojamojo turto registre.

VAAT sprendimas per mėnesį nuo jo priėmimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.