Finansų sistemą apsukę programišiai susižėrė 15 mln. JAV dolerių

Programišiai, nusitaikę į Meksikos tarpbankinių atsiskaitymų sistemą, per kelias pastarąsias savaites pavogė daugiau kaip 15 mln. JAV dolerių, pranešė Meksikos centrinis bankas.

Balandį ir gegužę prieš Meksikos centrinio banko tarpbankinių elektroninių atsiskaitymų sistemą buvo surengtos mažiausiai penkios atakos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Balandį ir gegužę prieš Meksikos centrinio banko tarpbankinių elektroninių atsiskaitymų sistemą buvo surengtos mažiausiai penkios atakos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2018, 9:14 AM

Centrinio banko vadovas Alejandro Diazas de Leonas pabrėžė, kad komercinių bankų klientų sąskaitoms nebuvo kilę jokio pavojaus.

Pasak centrinio banko vadovo, vyksta tyrimas. Tačiau jis nenurodė, ar įtariami vietos, ar tarptautiniu mastu veikiantys programišiai.

Tarpbankinių atsiskaitymų sistemoje bankai gali atlikti tarpusavio pavedimus realiuoju laiku.

Prie sistemos jie prisijungia per savo kompiuterines sistemas arba per išorės tiekėjo sistemą – būtent šioje vietoje, regis, buvo surengtos atakos, pirmadienį pareiškė centrinio banko verslo mokėjimų ir paslaugų sistemos vadovė Lorenza Martinez.

Ji tuomet nurodė, kad balandį ir gegužę prieš Meksikos centrinio banko tarpbankinių elektroninių atsiskaitymų sistemą (SPEI) buvo surengtos mažiausiai penkios atakos ir kad pavogta suma tebėra nustatoma.

Aptikus atakų pėdsakus, bankai perėjo prie lėtesnio, bet saugesnio atsiskaitymų būdo ir nuo tada nebuvo užfiksuota nė vieno naujo išpuolio.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?