„Deutsche Bank“ gali atleisti iki 10 tūkst. darbuotojų

Siekdamas paspartinti išlaidų mažinimą, „Deutsche Bank“ gali panaikinti apie 10 tūkst. darbo vietų, tai yra atleisti kas dešimtą darbuotoją, rašo agentūra „MarketWatch“, remdamasi informuotais šaltiniais.

 Reuters/Scanpix nuotr.
 Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2018, 10:51 AM

Didžiausias Vokietijos bankas verslo reorganizavimo priemones, kaip manoma, pristatys metiniame akcininkų susirinkime, kuris įvyks gegužės 24 dieną.

Apie tai, kad bankas gali atleisti vieną iš dešimties darbuotojų, pranešė ir JAV verslo dienraštis „The Wall Street Journal“, citavęs „šaltinius, žinančius apie banko viduje vykstančias diskusijas“.

„Deutsche Bank“ atstovas spaudai atsisakė komentuoti šiuos pranešimus.

Tačiau su banko planais susipažinę šaltiniai agentūrai AFP patvirtino, jog minimi skaičiai yra daugmaž tikslūs.

Tie patys šaltiniai pareiškė, kad atleidimų bus imtasi visuose regionuose, kuriuose bankas veikia, ir visose jo veiklos srityse, įskaitant mažmeninę bankininkystę, investicinę bankininkystę, turto valdymą ir patronuojamąjį banką „Postbank“.

Tuo tarpu agentūra „Bloomberg“, remdamasi savo šaltiniais, pranešė, kad „Deutsche Bank“ ketina gerokai sumažinti veiklos JAV akcijų rinkoje mastą ir jau pradėjo riboti operacijas Vidurio Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione.

Naujasis banko vadovas Christianas Sewingas, atsisakęs konkurencijos su didžiausiomis Volstrito finansų įstaigomis, kurios dominuoja prekybos vertybiniais popieriais srityje, siekia sutelkti verslą Europos rinkoje.

Balandį jis paskelbė apie strateginius žingsnius, kurie, kaip manoma, bankui leis kliautis stabilesniais pajamų šaltiniais ir sustiprinti pagrindines veiklos kryptis.

Bankas tikisi, kad iki 2021 metų įplaukų dalis, kurią jis gaus privačių asmenų ir įmonių aptarnavimo srityje, taip pat turto valdymo srityje stabiliai sudarys apie 50 procentų.

Praėjusį mėnesį „Deutsche Bank“ buvo įspėjęs, kad vykdant reorganizaciją JAV teks gerokai sumažinti darbo vietų skaičių.

Kovo pabaigoje „Deutsche Bank“ turėjo 97 tūkst. visą darbo dieną dirbančių darbuotojų, įskaitant daugiau kaip 42 tūkst. darbuotojų Vokietijoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.