„Lidl“ ima Panevėžį: derasi dėl sklypo įsigijimo dar vienai parduotuvei statyti

Panevėžyje ir toliau plečiamas bendrovei „Lidl Lietuva“ priklausančių parduotuvių tinklas. Viena parduotuvė jau veikia netoli „Cido“ arenos, antrosios „Lidl“ parduotuvės statybos jau įpusėjusios Beržų-J. Basanavičiaus gatvių sankirtoje.

Lidl parduotuvės atidarymas Ateities gat.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Lidl parduotuvės atidarymas Ateities gat.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lidl“ atidarymo akimirkos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Raimonda Mikučionytė, Jūsų Panevėžys

May 28, 2018, 10:29 AM

Pradėta kalbėti ir apie trečiosios parduotuvės statybas, kurios statybų vieta tikslinama. Dar šių metų pradžioje kalbėta, kad prekybos centrą norėta statyti Smėlynės-Varpo gatvių sankirtoje. Tačiau dabar aiškėja, kad bendrovė „Lidl Lietuva“ derasi dėl sklypo pirkimo Smėlynės g. 112 adresu.

Nori įsigyti dar vieną sklypą

Naujienų portalo JP žiniomis, bendrovė „Lidl Lietuva“ Panevėžyje turi nusipirkusi penkis žemės sklypus.

Viename – Kosmonautų g. 14 – jau stovi „Lidl“ parduotuvė, antrame – J. Basanavičiaus g. 67 – jau pradėtos statybos. Dar trys sklypai yra Klaipėdos g. 109 ir 142B ir Smėlynės-Varpo gatvių sankirtoje. Jei pavyks suderėti, šeštas sklypas būtų Smėlynės g. 112.

Tarėsi Savivaldybėje

Šių metų pradžioje apie galimas trečiojo „Lidl“ prekybos centro statybas, naujienų portalui JP pasakojo Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tomas Jukna.


„Savivaldybėje buvo aptarta būsima Smėlynės gatvės rekonstrukcija, kuri susijusi su „Lidl“ prekybos centro statyba. Parduotuvė turėtų atsirasti Smėlynės-Varpo gatvių sankirtoje. Ten bendrovė „Lidl Lietuva“ turi išsipirkusi žemės sklypą. Kol kas yra ruošiamas detalusis planas ir vyksta kiti reikalingi statyboms procedūriniai dalykai. Manau, kad statybos prasidės 2019 metais“, – aiškino T. Jukna.

„Lidl“ prekybos centras turėtų atsirasti ir Smėlynės-Varpo gatvių sankirtoje 

Sklypą pardavinėja

Verslininkas Algirdas Kuklierius, kuriam priklauso sklypas Smėlynės g. 112, naujienų portalui JP aiškino, jog pardavinėja minėtą sklypą.

„Ilgas bus darbas, nes reikia suderinti nemažai dokumentų. Kad planuoja pirkti „Lidl“, tai tikrai, bet jie, berods, derina detaliuosius planus su Panevėžio miesto savivaldybe. Todėl dar pardavimo sutartis nesudaryta. Be to, „Lidl“ domina ne tik man priklausantis sklypas, bet dar 2-3 esantys šalia. Juk prekybos centras užima nemažą plotą, todėl ir sklypas turi būti pakankamo dydžio“, – sakė A. Kuklierius, bet nenorėjo išduoti, dėl kokios sklypo pardavimo sumos įvyks sandoris su bendrove „Lidl Lietuva“.

Vyksta derybos

Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė portalui JP patvirtino, kad vyksta derybos su bendrove „Lidl Lietuva“ dėl sklypo Smėlynės g. 112.

„Jie planuoja pirkti, bet šiuo metu vertina situaciją, galimybes. Juk reikia ištirti transporto srautus, išsiaiškinti nuosavybės reikalus. Todėl, galima pasakyti, kad pirkimas planuojamas, bet, kada įvyks sandoris, negaliu tiksliai pasakyti“, – teigė D. Gasiūnienė.

Paslapčių neatskleidė

Pakalbinta bendrovės „Lidl Lietuva“ Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento specialistė Valerija Lebedeva naujienų portalui JP aiškino negalinti daug pasakoti ir komentuoti apie prekybos centrų plėtrą.

„Esame ištikimi savo principui neteikti išsamių komentarų apie plėtrą ir susijusius procesus, nes jie priklauso nuo daugelio įvairių veiksnių. Beje, Panevėžyje statoma parduotuvė J. Basanavičiaus-Beržų gatvės sankirtoje yra vienas iš aktualiausių mūsų projektų. Apie šios parduotuvės atidarymą visuomenę informuosime jį tiksliai suplanavę“, – aptakiai aiškino V. Lebedeva ir apie galimą sklypo pirkimą Smėlynės gatvėje nekalbėjo.

Pasak jos, visoje Lietuvoje bendrovei „Lidl Lietuva“ priklauso jau 37-ios parduotuvės.

„Naujausiosios dvi pavasarį duris atvėrė Kaune ir Vilniuje, beje, ne mūsų statytose, bet išsinuomotose patalpose. Taigi, ir toliau planuodami nuosavas parduotuves, taip pat esame atviri prekybos plotų valdytojų bei savininkų pasiūlymams dėl patalpų nuomos ir bendradarbiavimui ieškant abiem pusėms patrauklių sprendimų. Pagrindinis mūsų tikslas – būti kuo arčiau savo pirkėjų“, – teigė Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento specialistė V. Lebedeva.

„Lidl“ parduotuvės šiandien veikia Panevėžyje, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.