Svarbu besiruošiantiems į Graikiją – atostogas gali sugadinti streikai

Dėl profsąjungos inicijuotų protestų prieš griežto taupymo priemones, Graikijoje gali būti atšaukti arba atidėti skrydžiai, sutrikti susisiekimas geležinkeliais bei keltais.

 Graikams streikai ne svetimi. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Graikams streikai ne svetimi. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 9:21 AM

„Mes protestuojame prieš griežtą taupymą, didelius mokesčius ir nedarbą“, – antradienį nurodė profsąjunga GSEE, vienijanti privataus sektoriaus darbuotojus, ir Tarnautojų federacija (ADEDY).

Anot Graikijos skrydžių dispečerių profsąjungos, trečiadienį protesto akcijas planuojama rengti nuo 9 val. ryto iki 24 val. vakaro vietos (ir Lietuvos) laiku. Oro linijos patvirtino, kad nemažai skrydžių gali būti atšaukta ar atidėta.

Trečiadienį taip pat gali būti atšaukti visų keltų, kursuojančių į salas Egėjo ir Jonijos jūrose, reisai, o geležinkelio paslaugų sektoriaus darbuotojai planuoja 24 valandų streiką.

Graikiją 2010 metais sudrebino gili finansinė krizė, nuo tada šalis buvo priversta pasinaudoti trimis Europos Sąjungos finansinės pagalbos paketais. Mainais už finansinę paramą, šalis įsipareigojo vykdyti griežto taupymo reformas, kurios nusmukdė daugelio graikų pajamas.

Trečia ir, manoma, paskutinė Graikijos gelbėjimo programa baigiasi rugpjūtį, o Atėnams teks užduotis įrodyti rinkoms, kad šalis sugeba suvaldyti savo skolos naštą. Jei investuotojai atsisakys Graikijai skolinti už prieinamas palūkanas, Atėnams gali vėl tekti prašytis pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.