„Olifėjai“ įteiktas Atsakingo žaidimo sertifikatas

Didžiausiai Lietuvos loterijų organizatorei „Olifėjai“ įteiktas Atsakingo žaidimo sertifikatas. Jį bendrovė gavo Prahoje vykusio Europos loterijų asociacijos susitikimo metu.

Donatas Kazlauskas (kairėje) patvirtino loterijų organizatorės įsipareigojimą užtikrinti loterijų organizavimo Lietuvoje skaidrumą.
Donatas Kazlauskas (kairėje) patvirtino loterijų organizatorės įsipareigojimą užtikrinti loterijų organizavimo Lietuvoje skaidrumą.
Sertifikatas patvirtino „Olifėjos“ įgyvendinamas atsakingo žaidimo priemones.
Sertifikatas patvirtino „Olifėjos“ įgyvendinamas atsakingo žaidimo priemones.
Sertifikatas patvirtino „Olifėjos“ įgyvendinamas atsakingo žaidimo priemones.
Sertifikatas patvirtino „Olifėjos“ įgyvendinamas atsakingo žaidimo priemones.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 12:57 PM

Sertifikatas patvirtino „Olifėjos“ įgyvendinamas atsakingo žaidimo priemones. Tai – per prevenciją ir švietimą užtikrinama loterijų dalyvių ir ypač pažeidžiamų visuomenės grupių apsauga, žaidėjams išsamiai pristatomos žaidimo sąlygos, atsitiktinumo reikšmė žaidime ir kt. Standarto reikalavimai nukreipti ir į vaikų apsaugą.

„Olifėjos“ vardu sertifikatą gavęs bendrovės generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas patvirtino loterijų organizatorės įsipareigojimą užtikrinti loterijų organizavimo Lietuvoje skaidrumą ir stiprinti visuomenės pasitikėjimą žaidimu.

„Didžiausia loterijų organizatorių vertybė yra loterijų dalyviai. Jei nebus pasitikėjimo, nebus ir žaidimo, ir paramos olimpiniam sportui. Mūsų įsipareigojimas loterijų dalyviams yra skaidrumas ir atsakinga veikla. Tik taip veikdami galėsime sėkmingai dirbti kitus 25 metus, o žaidėjai – toliau džiaugtis laimėjimais loterijose“, – sakė D.Kazlauskas.

Olifėja“ Atsakingo žaidimo sertifikatą gavo pirmoji iš loterijų organizatorių šalyje. Įvertinusi loterijų organizavimą, po nepriklausomų auditorių atliekamo išsamaus, pusmetį trunkančio audito, jį suteikia didžiausius žemyno loterijų organizatorius vienijanti Europos loterijų asociacija. Šio įvertinimo sertifikato „Olifėja“ siekė keletą metų, per kuriuos įgyvendino standarto reikalavimus.

„Olifėjos“ veikla ir loterijų organizavimo procesai buvo įvertinti dešimčia aspektų, tarp kurių mokslu grįstas neigiamo poveikio mažinimas, darbuotojų mokymas, atsakingas loterijų bilietų apipavidalinimas, nuotolinių kanalų naudojimas, atsakinga reklama ir rinkodara, bendradarbiavimas užtikrinant pagalbą žaidėjams, informacijos loterijų dalyviams teikimas, visuomenės ir priežiūros institucijų įtraukimas, veiklos skaidrumas ir atvirumas.

„Olifėja“ toliau tobulins įgyvendintas Atsakingo žaidimo standarto priemones, į šį procesą įtraukdama rinkos priežiūros institucijas, sveikatos priežiūros specialistus bei visuomenę užtikrinant, kad loterijos būtų naudinga ir smagi pramoga.

Europos loterijų asociacija vienija visų Europos šalių loterijų organizatores ir bendradarbiauja su Europos Sąjungos institucijomis diegiant bendrus veiklos standartus. Asociacija vienija 73 loterijų organizatorius 43 šalyse. 1983 m. ji įkurta Šveicarijoje, nuo 2007 m. turi atstovybę prie ES institucijų Briuselyje.

Atsakingo žaidimo standartą asociacija priėmė 2007 m., o 2009 m. patvirtino bendrovių sertifikavimo tvarką. Ši tvarka yra reguliariai peržiūrima, kad atspindėtų naujausių tyrimų duomenis ir teisinę aplinką.

„Olifėja“ loterijas Lietuvoje organizuoja jau 25 metus. 8 proc. nuo kiekvieno parduoto loterijos bilieto skiriama sporto paramai ir keliauja Lietuvos olimpiečių rengimui. Per visą veiklos istoriją bendrovė tam skyrė jau 63 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.