Palangos naktiniams klubams – skaudus mero kirtis

Palangos miesto valdžia viešosios tvarkos pažeidimais pagarsėjusiems kurorto naktiniams klubams skelbia karą: iki liepos vidurio neįsivedus tvarkos jiems bus trumpinamas prekybos alkoholiu laikas.

Š.Vaitkus pažadėjo liepos viduryje sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį, kuriam jis paruoš sprendimą, šiuose klubuose iki 24 valandos ribojantį alkoholio prekybos laiką.<br> Lrytas.lt
Š.Vaitkus pažadėjo liepos viduryje sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį, kuriam jis paruoš sprendimą, šiuose klubuose iki 24 valandos ribojantį alkoholio prekybos laiką.<br> Lrytas.lt
Trys daugiausia problemų ir pavojų keliantys naktiniai klubai Palangoje yra J.Basanavičiaus ir S.Daukanto gatvių sankirtoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Trys daugiausia problemų ir pavojų keliantys naktiniai klubai Palangoje yra J.Basanavičiaus ir S.Daukanto gatvių sankirtoje.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Š.Vaitkus: „Visos problemos būtų išspręstos, jei mūsų įspėtuose klubuose būtų labiau žiūrima tvarkos, o ne vaikomasi vien pelno.“
Š.Vaitkus: „Visos problemos būtų išspręstos, jei mūsų įspėtuose klubuose būtų labiau žiūrima tvarkos, o ne vaikomasi vien pelno.“
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 1, 2018, 10:49 AM, atnaujinta Jul 1, 2018, 11:19 AM

Į savivaldybę pakviesti Palangoje veikiančių keturių naktinių klubų atstovai sulaukė kurorto mero Šarūno Vaitkaus ultimatumo.

Miesto vadovas pareikalavo, kad didžiausią pavojų viešajai tvarkai keliantys klubai per savaitę paruoštų ir savivaldybei pateiktų savo veiksmų planą, kurio laikantis čia nebeliktų viešosios tvarkos pažeidimų.

To nepavykus pasiekti Š.Vaitkus pažadėjo liepos viduryje sušaukti neeilinį miesto tarybos posėdį, kuriam jis paruoš sprendimą, šiuose klubuose iki 24 valandos ribojantį alkoholio prekybos laiką.

Klubai praminti girdyklomis

Vasaros sezono metu iki paryčių J.Basanavičiaus gatvėje šurmuliuojantys naktiniai klubai jau seniai yra virtę policijos galvos skausmu.

Vasarą pareigūnų iškvietimai į šiuos klubus sudaro beveik pusę visų policijos gaunamų pranešimų apie viešosios tvarkos pažeidimus ir daromus nusikaltimus.

Šaltuoju metų laiku daugiausia policijos dėmesio sulaukia ištisus metus Virbališkės take veikianti kavinė „Luiza“.

Poilsiautojų girdyklomis praminti klubai pavojų kelia ir vėlyviems praeiviams: parūkyti išėję neblaivūs asmenys neretai kabinėjasi prie žmonių ir provokuoja konfliktines situacijas.

Pažeidimus skaičiuoja šimtais

Nuo 2015 metų sausio iki šių metų „Luizoje“ buvo užfiksuota apie 170 pranešimų apie viešosios tvarkos pažeidimus ir nusikalstamas veikas.

Viename pastate veikiančiuose „Basanovos“ ir „Mojo Lounge“ klubuose per tą patį laikotarpį būta apie 160 tokių pranešimų.

Neramiausia yra prie „Laukinių vakarų salūno“. Iš paties klubo ir jo teritorijos per trejus metus buvo gauta net 278 pranešimai apie konfliktines situacijas, viešosios tvarkos pažeidimus, muštynes, vagystes, triukšmą naktimis, kūno sužalojimo atvejus.

Beveik visi iškvietimai būna naktį ir paryčiais nuo 3 iki 6 valandos.

Savivaldybėms atrišo rankas

Kaip visuomenei pavojų keliantys ir naktimis žmonių poilsį drumsčiantys šie naktiniai klubai garsėja jau daugiau nei 10 metų.

Kurorto savivaldybė anksčiau mėgino su jais kovoti alkoholiu prekybos laiką mažindami šiuos klubus valdančioms įmonėms.

Tačiau ir teismus pralaimėjusios bendrovės įregistruodavo naujas įmones ir be trukdžių vėl gaudavo leidimą alkoholį pilstyti visą parą.

Nuo šių metų pasikeitus tvarkai alkoholio prekybos apribojimus galima taikyti ne įmonei, o pagal viešojo maitinimo įstaigos adresą.

Vadinasi, miesto savivaldybės sprendimu, prekybos alkoholiu laikas būtų apribotas bet kuriai šiame pastate veikiančiai įmonei.

Ragina mažiau vaikytis pelno

Tokį ultimatumą išgirdę kai kurių klubų atstovai abejojo, ar mero sąlygos yra realios. Jie teigė negalintys kontroliuoti pas juos išgeriančių klientų ir užtikrinti viešosios tvarkos šalia klubų.

Tačiau Š.Vaitkus teigė, kad J.Basanavičiaus gatvėje veikia ir daugiau naktinių klubų, iš kurių policija per visą vasarą nesulaukia nė vieno pranešimo.

„Į juos neįleidžiami neblaivūs ir agresyvūs asmenys, nebeaptarnaujami pernelyg išgėrę klientai, apsauga sprendžia konfliktines situacijas ir klubų prieigose. Visos problemos būtų išspręstos, jei mūsų įspėtuose klubuose būtų labiau žiūrima tvarkos, o ne vaikomasi vien pelno“, – teigė kurorto meras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.