Kinai žada atšaukti dalį apribojimų užsieniečių prekybai akcijomis

Kinijos vyriausybė ketina iš dalies atšaukti apribojimus užsieniečių investuotojų prekybai akcijomis, kotiruojamomis vidaus rinkoje juaniais. Tai pirmadienį pranešė Kinijos centrinė televizija remdamasi šalies vertybinių popierių kontrolės komisija.

Teisę parduoti ir pirkti A-klasės akcijas juaniais, pateiktas Šanchajaus ir Šendženo akcijų biržose, gali gauti dviejų kategorijų atstovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Teisę parduoti ir pirkti A-klasės akcijas juaniais, pateiktas Šanchajaus ir Šendženo akcijų biržose, gali gauti dviejų kategorijų atstovai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2018, 8:45 AM

Pagal atitinkamą nurodymą, teisę parduoti ir pirkti A-klasės akcijas juaniais, pateiktas Šanchajaus ir Šendženo akcijų biržose, gali gauti dviejų kategorijų atstovai: užsieniečiai, dirbantys Kinijoje, ir užsienio įmonių, kurių vertybiniai popieriai kotiruojami Kinijoje, darbuotojai.

Galutinis sprendimas šiuo klausimu bus priimtas vėliau. Kol kas per mėnesį vyriausybė ketina susipažinti su verslo ir kitų sferų nuomonėmis.

Iki šiol investuoti į A-klasės akcijas teisę turėjo tik užsieniečiai, turintys teisę gyventi Kinijoje, taip pat tie asmenys, kurių bendrovė užregistruota Kinijos akcijų biržose, ir kitų valstybių piliečiai, dirbantys organizacijose, kurių akcijos kotiruojamos Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.