Nekokios prognozės „Facebook“: pelnas smarkiai krenta ir tam yra priežastis

Kompanija „Facebook“ prarado ketvirtį savo vertės trečiadienį po vadovų pranešimo, jog pelno maržos svyruos keletą metų. Taip nutiks dėl išlaidų, skirtų privatumo saugos priemonėms, bei dėl ribojamų duomenų naudojimo didžiausiose reklaminėse rinkose, praneša reuters.com.

 Jei akcijų kaina toliau kris, tai bus didžiausias „Facebook“ nuosmukis nuo pat 2012-ųjų liepos.<br> 123rf.com nuotr.
 Jei akcijų kaina toliau kris, tai bus didžiausias „Facebook“ nuosmukis nuo pat 2012-ųjų liepos.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 8:47 PM, atnaujinta Jul 27, 2018, 11:55 AM

Kompanijos antrojo ketvirčio rezultatai buvo pirmasis ženklas, kad naujoji Europos privatumo politika ir privatumo skandalų, įskaitant britų įmonę „Kembridžo Analitica“ bei kitų programų kūrėjus, perėmimas turėjo įtakos „Facebook“ verslui.

„Facebook“ likimą lėmė dvi valandos, kai kompanija pirmąkart paskelbė pajamas ir naudotojų augimą, kuris neatitiko lūkesčių ir įspėjo dėl ateities augimo bei plėtros. Finansų vadovas David Wehner investuotojams sakė, jog nukritusi veiklos pelno marža kelerius metus kris ir pasieks 30 proc. ribą.

Šokinėjanti akcijų kaina sumažino rinkos kapituliaciją iki 150 mlrd. dolerių ir išbraukė akcijų pelną, pasiektą nuo balandžio mėnesio.

Jei akcijų kaina toliau kris, tai bus didžiausias „Facebook“ nuosmukis nuo pat 2012-ųjų liepos.

Taip pat „Facebook“ savo investuotojams praneša, jog reikia tikėtis didelio akcijų kainų šuolio antrąjame ketvirtyje, kuris turėtų įvykti dėl sėkmingo abejonių privatumo klausimais sumažinimo ir dėl atidesnio medžiagos, kurią skelbia vartotojai, stebėjimo.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Morningstar analitikas Ali Mogharabi kalbėjo: „Kiti kalba ape valiutos pokyčius, tačiau mes manome, kad tai nutiko dėl naujosios privatumo politikos ir dėmesio privatumui skyrimo.“

Pranešama, kad aktyviųjų Facebook vartotojų sumažėjo pusiau – liko 1.5 mlrd.

Beveik visos socialinės žiniasklaidos paslaugos tapo griežčiau kontroliuojamos, kuomet 2017-aisiais metais sausio mėn. JAV žvalgybos tarnybos atskleidė, kad organizacijos, susietos su Rusijos vyriausybe galėjo paveikti 2016-ųjų metų JAV prezidento rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.