Lietuviai regi šviesesnę šalies ateitį

Liepą, palyginti su birželiu, Lietuvos gyventojai optimistiškiau vertina galimybes iš gaunamų pajamų nors kiek sutaupyti, bedarbių skaičiaus kitimo ir šalies ekonominės padėties perspektyvas.

Dasinų šventės dalyvių eisena Gedimino pr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dasinų šventės dalyvių eisena Gedimino pr.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2018, 4:25 PM

Liepą, palyginti su birželiu, gyventojų, tikinčių, kad šalies ekonominė padėtis per ateinančius 12 mėn. pagerės, padaugėjo nuo 28 iki 31 proc. 19 proc. gyventojų manė, kad padėtis blogės, birželį tokių buvo 20 proc.

Statistikos departamento duomenimis, nors kiek sutaupyti per artimiausius 12 mėn. tikisi 40 proc. gyventojų (birželio mėn. – 37 proc.). Kaip ir praėjusį mėnesį, 22 proc. gyventojų tvirtino, kad visiškai nesitiki nors kiek sutaupyti.

Gyventojų nuomonė apie bedarbių skaičiaus kitimo perspektyvas per ateinančius 12 mėn., palyginti su praėjusiu mėnesiu, taip pat pagerėjo – gyventojų, manančių, kad bedarbių skaičius per artimiausius 12 mėnesių mažės, padaugėjo nuo 24 iki 27 proc.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis mieste ir kaime liepą skiriasi 2 procentiniais punktais: mieste jis sudarė minus 2, kaime – minus 4. Palyginti su praėjusiu mėnesiu, mieste vartotojų pasitikėjimo rodiklis padidėjo 2, o kaime – 3 procentiniais punktais.

Palyginti su birželio mėnesiu, kaimo gyventojai optimistiškiau vertino galimybę sutaupyti, namų ūkio finansinės ir šalies ekonominės padėties perspektyvas: gyventojų, besitikinčių nors kiek sutaupyti, dalis padidėjo nuo 32 iki 36 proc., prognozuojančių šalies ekonominės padėties gerėjimą – nuo 25 iki 29 proc., o manančių, kad namų ūkio finansinė padėtis blogės, dalis sumažėjo nuo 17 iki 11 proc.

Miesto gyventojai šiek tiek geriau vertino ekonominę padėtį.

Šalies ekonominės padėties pokyčius per praėjusius 12 mėn. gyventojai taip pat vertino geriau nei birželio mėn.: 30 proc. gyventojų teigė, kad per praėjusius 12 mėn. ji pagerėjo, 31 proc. – kad pablogėjo (birželio mėn. – atitinkamai 27 ir 32 proc.).

Vertindami esamą savo šeimos finansinę padėtį liepos mėn. 41 proc. gyventojų sakė, kad jie daugiau ar mažiau sutaupo, 9 proc. teigė, kad gyvena iš santaupų ar skolintų lėšų (birželio mėn. – atitinkamai 39 ir 8 proc.).

Liepos mėn. 31 proc. gyventojų nurodė, kad per artimiausius 12 mėn. tokiems pirkiniams kaip baldai ar buitinė technika ketina išleisti daugiau nei per praėjusius 12 mėn., 16 proc. – mažiau (birželio mėn. – atitinkamai 24 ir 17 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.