Klaipėdos verslas nori daugiau skrydžių iš Palangos, rytinio traukinio į Vilnių

Klaipėdos verslo atstovai ketvirtadienį susitinka su susisiekimo ministru Roku Masiuliu – jo bus prašoma atverti daugiau krypčių iš Palangos, taip pat sudaryti sąlygas klaipėdiečiams traukiniu pasiekti Vilnių anksti ryte.

Traukinys, "Lietuvos geležinkeliai".<br>M.Patašiaus nuotr.
Traukinys, "Lietuvos geležinkeliai".<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 6:42 AM

„Paprastai ministras Klaipėdoje lankosi dėl uosto reikalų, tad bandysime atkreipti ministro dėmesį į susisiekimo klausimus ir problemas, kurios kyla už uosto ribų“, – BNS sakė Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmų direktoriaus pavaduotoja Vida Kažuro.

Anot jos, skrydžių iš Palangos oro uosto plėtra yra ilgą laiką nesprendžiama problema.

„Iš Palangos oro uosto, į kurio rekonstrukciją įdėtos europinės ir valstybės lėšos, turime vos kelias kryptis: žiemą praktiškai turime tris kryptis, o vasarą – šešias. Mes negalime suformuoti turistų srauto su esamomis kryptimis, dėl to vargstame ne sezono metu“, – pasako jo V. Kažuro.

Jos teigimu, kita uostamiesčio susisiekimo problema yra keleivių vežimas geležinkeliu.

„Iš Klaipėdos pasiekti Vilnių 10 val. yra misija neįmanoma, o paprastai visi pasitarimai Vilniuje vyksta 10 val. ryto. Anksčiausias traukinys iš Klaipėdos Vilniuje būna 10.50 val.“, – pasakojo Klaipėdos verslininkų atstovė.

Šiuo metu iš Palangos oro uosto reguliariai galima pasiekti Rygą, Oslą, Kopenhagą ir Londoną, vien sezono metu taip pat skraidoma į Minską, Varšuvą, Kijevą, Sankt Peterburgą, Maskvą ir Glazgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.