Davė naudingą patarimą sekmadienį grįšiantiems iš Kuršių nerijos, kad kelionė netaptų kančia

Per Kuršių marias plukdančios „Smiltynės perkėlos“ keltai šią vasarą dirba dar neregėtomis apkrovomis, o artėjantis savaitgalis gali būti rekordinis.

Savaitgalį tarp Klaipėdos ir Kuršių nerijos kursuojantiems keltams teks atlikti gerokai daugiau nei šimtą reisų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Savaitgalį tarp Klaipėdos ir Kuršių nerijos kursuojantiems keltams teks atlikti gerokai daugiau nei šimtą reisų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-18 08:21

Poilsiautojai šią savaitę nenutrūkstamu srautu plūsta į Kuršių neriją norėdami pasinaudoti po Žolinės likusiomis dienomis.

Lyginant nuo savaitės pradžios į Smiltynę keliamų ir į Klaipėdą grįžtančių transporto priemonių srautą tampa aišku, kad Kuršių nerijoje kasdien lieka beveik po 800 automobilių.

Pavyzdžiui, antradienį ir trečiadienį į Smiltynę perkelta 4,8 tūkst. mašinų, o į Klaipėdą grįžo pusantro tūkstančio mažiau.

„Visas anoje pusėje susikaupęs automobilių srautas į žemyną grįš sekmadienį, greičiausiai beveik vienu metu. Todėl laukiame dar neregėtos apkrovos“, – neslėpė bendrovės „Smiltynės perkėla“ pardavimų ir klientų aptarnavimo vadovė Inga Valutienė.

Ateinantį sekmadienį ji spėjo būsiantį panašų į rekordinę iki šiol liepos 8-ąją, kai po Mindaugo karūnavimo šventės iš Smiltynės į Klaipėdą per parą buvo perkelta apie 3,3 tūkst. mašinų, o keltai atliko net 121 reisą.

Iš Neringos sekmadienį išvažiuojantiems ir spūsčių norintiems išvengti poilsiautojams į perkėlą siūloma atvykti kuo anksčiau – iki 10 valandos – arba persikelti vakarop.

Šią vasarą „Smiltynės perkėla“ dirba tokia apkrova, kokios nebuvo per pastaruosius 10 metų.

Iki rugpjūčio pradžios jau įvykdyta 14 tūkst. keltų reisų – 14 proc. daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį.

Beveik dešimtadaliu padidėjo ir perkeltų transporto priemonių skaičius. Šiemet jau pergabenta apie 440 tūkst. automobilių. Trečdaliu daugiau – per 1,6 mln. – perkelta pėsčiųjų ir dviratininkų.

440 000

Tiek automobilių šiemet jau pergabenta per Kuršių marias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.