Kinijai kaista padai – pokyčiai ūkyje nieko gero nežada

Antroje šių metų pusėje Kinijos ekonomika susiduria su išaugusiomis grėsmėmis, tad politikams svarbu sustiprinti pastangas, kad būtų pasiekti pagrindiniai tikslai, praneša „Reuters“.

 Užimtumas Kinijoje išlieka prioritetu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Užimtumas Kinijoje išlieka prioritetu.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-29 12:05

Remiantis Nacionalinės plėtros ir reformų komisijos pirmininku He Lifengu, ekonomikos augimo, užimtumo, infliacijos, eksporto ir importo tikslus pasiekti įmanoma. Visgi vartojimo ir socialinių finansų tikslams pasiekti prireiks didesnių pastangų.

Kinijos ekonomika pradėjo rodyti atvėsimo ženklus dar prieš įsibėgėjant prekybos ginčui su Vašingtonu. Investicijų augimas atsidūrė rekordinėse žemumose, o vartotojai ėmė atsargiau planuoti išlaidas.

Pekinas spartina išlaidas infrastruktūrai ir siūlo pagalbą smulkesnėms įmonėms, kad jų plėtra išvengtų sulėtėjimo. Tačiau nerimą kelia Kiniją slegianti skolų našta.

Vidaus paklausos skatinimas yra prioritetas, nes eksportas anksčiau ar vėliau nusilps, bet augančios nekilnojamojo turto kainos prisideda prie namų ūkių skolų ir vartotojai sumažina išlaidas. Kinijos disponuojamos pajamos taip pat auga lėčiau.

Užimtumas Kinijoje išlieka prioritetu. Nedarbo lygis šalyje liepą augo iki 5,1 proc. nuo 4,8 proc. birželį. Vyriausybės tikslas šiemet – išlaikyti nedarbą žemiau 5,5 procento.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.