Atrinkti naujų akceleravimo fondų valdytojai

UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) atrinko dviejų kuriamų naujų akceleravimo fondų valdytojus. Atrinkti valdytojai: „Startup Wise Guys“ ir „70 Ventures“, ne tik atliks investicijas į pradinės stadijos įmones, bet kartu įgyvendins ir įmonių spartaus išvystymo arba akceleravimo programas. Į šiuos akceleravimo fondus planuojama investuoti 13,47 mln. eurų Europos regioninės plėtros fondo lėšų po to, kai atrinktos komandos pritrauks reikiamą privačių lėšų sumą ir bus suderintos šių fondų steigimo sutartys.

 Naujų fondų steigimo proceso pabaiga priklausys nuo sėkmingo privačių lėšų į fondą pritraukimo.
 Naujų fondų steigimo proceso pabaiga priklausys nuo sėkmingo privačių lėšų į fondą pritraukimo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 12, 2018, 9:51 AM

„Pradinės stadijos startuoliai dažnai susiduria su finansavimo trūkumu, nes tiek Lietuvos, tiek užsienio rizikos kapitalo fondai mieliau investuoja į jau ūgtelėjusias inovatyvias įmones. Ūkio ministerija dalį Europos Sąjungos lėšomis finansuojamų finansinių priemonių orientavo į pradinės stadijos startuolių segmentą, o akceleravimo fondai yra dar vienas iš būdų, leisiančių kurti rizikos kapitalo investavimui palankią aplinką Lietuvoje ir taip skatinti labai mažų ir mažų inovatyvių įmonių augimą“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Planuojama, kad naujai įsteigti akceleravimo fondai ne tik investuos į labai mažas ir mažas įmones (MĮ), bet ir daug dėmesio skirs jų mentorystei, mokymui ir konsultavimui.

„Iš viso gavome 7 paraiškas valdyti kuriamus akceleravimo fondus. Pagrindiniai kriterijai, renkantis fondo valdytoją, buvo kandidatų patirtis sparčiai išvystant verslus, finansinis patikimumas, nepriekaištinga reputacija, komandos narių kompetencija ir dėmesys pradinės stadijos įmonėms“, – sako „Invegos“ generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Naujų fondų steigimo proceso pabaiga priklausys nuo sėkmingo privačių lėšų į fondą pritraukimo.

Ši priemonė įgyvendinama per 2016 m. balandžio 15 d. Ūkio ministerijos, Finansų ministerijos ir „Invegos“ įsteigtą Verslo finansavimo fondą, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo. Iš viso rizikos kapitalo priemonėms įgyvendinti Ūkio ministerija skyrė beveik 90 mln. eurų 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.