Po valdininkų mestų kaltinimų konfederacijoje – naujų narių banga

Didžiausios šalyje paslaugų, prekybos ir aukštųjų technologijų verslo interesams atstovaujančios organizacijos – Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) narėmis rugsėjį tapo šešios naujos įmonės.

Anot V.Sutkaus, pastaruoju metu pastebima, kad verslui kryptingai bandoma klijuoti neigiamas etiketes, sieti jį su nesąžiningumu ir šmeižti.<br> Organizatorių nuotr. 
Anot V.Sutkaus, pastaruoju metu pastebima, kad verslui kryptingai bandoma klijuoti neigiamas etiketes, sieti jį su nesąžiningumu ir šmeižti.<br> Organizatorių nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 2:31 PM

Praėjusį ketvirtadienį įvykusio LVK prezidiumo posėdžio metu Lietuvos verslo konfederacijos gretas papildė Lietuvos bei užsienio kapitalo įmonės „Media traffic“, „Baltic home“, „Global Blue Lietuva“, „Heidelbergcement Klaipėda“, „Consultus Magnus“ bei „ Equity and Grant Ltd.“.

Prezidiumo nariai taip pat viešu pareiškimu išreiškė susirūpinimą dėl pastaruoju metu plintančios tendencijos, kai valstybės institucijų atstovai, neadekvačiai reaguodami į jų institucijų veiklos kritiką, viešoje erdvėje pareiškia nepagrįstus kaltinimus LVK kaip organizacijos, bei jos vadovų atžvilgiu.

„Akivaizdu, kad pasiekti skaidrumo, institucijų atvirumo įmanoma tik viešai ir atvirai kalbant apie visų valstybei reikšminguose procesuose dalyvaujančių šalių veiklą, užuot kaltinant verslo įmones vienijančias organizacijas, kaip yra formuojama praktika pastaruoju metu“, – sakoma LVK prezidiumo pareiškime.

„Kai kurių valdininkų pastarojo meto bandymai dirbtinai sukelti skandalą, išgalvotais kaltinimais užsipuolant verslo organizaciją, kad ji nebekritikuotų valstybinių įstaigų neefektyvaus darbo akivaizdžiai davė atvirkštinį rezultatą.

Verslo bendruomenė vertina tai, kad nebijome garsiai kalbėti valdininkams nepatogiomis, tačiau verslo bendruomenei aktualiomis temomis, kurias kiti vengia liesti“, – sako LVK prezidentas Valdas Sutkus.

Po Lietuvos darbo biržos bei Lietuvos radijo ir televizijos centro vadovų mestų kaltinimų dėl neva jų atžvilgiu išsakytų grasinimų, LVK ir asmeniškai V.Sutkus šią savaitę kreipėsi į teismą dėl šmeižto.

Organizacijos prezidento vertinimu, tvirtas stuburas bei teisinis kelias yra bet kurioje demokratinėje Vakarų valstybėje vienintelis priimtinas būdas gintis nuo šmeižto.

„Pastaruoju metu pastebime tendenciją, jog verslui kryptingai bandoma klijuoti neigiamas etiketes, sieti jį su nesąžiningumu ir netgi šmeižti. Tai rodo, jog savo tiesioginiame darbe kompetencijos stokojantys Lietuvos valdininkai dar turės nueiti ilgą kelią ir išmokti pagarbios partnerystės principų.

Verslo bendruomenė telkiasi ir siunčia labai aiškią žinią: konstruktyvios, taiklios kritikos neatsisakysime ir toliau. Tuo pačiu, kaip atsakingi socialiniai partneriai, esame pasiruošę eiti į konstruktyvų dialogą, prisidėti savo idėjomis, sukaupta patirtimi ir dirbti kaip partneriai“, – sako V. Sutkus.

Jo manymu, Lietuvoje neturi plėtotis praktika, kuomet valdžios institucijų atstovai jaučiasi esantys galios pozicijoje.

„LVK misija yra telkti šalies verslą ir kurti konkurencingą ekonominę aplinką, palankią mokesčius mokančiam ir šalies ateitį kuriančiam verslui. Džiugu, kad nuoseklios mūsų pastangos duoda vaisių ir mumis tiki vis daugiau įmonių. Tai mus įkvepia toliau nuosekliai darbuotis“, – teigia V. Sutkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.