Kinija atšaukia prekybos derybas su Jungtinėmis Valstijomis

Remiantis „The Wall Street Journal“ pranešimu, Kinija atšaukė derybas dėl prekybos su Jungtinėmis Valstijomis po to, kai abi pusės šią savaitę paskelbė naujus tarifų raundus. 

 Remiantis „The Wall Street Journal“ šaltiniais, Pekinas palieka „atviras galimybes pradėti naujas derybas su Vašingtonu kitą mėnesį.“ <br> AP nuotr.
 Remiantis „The Wall Street Journal“ šaltiniais, Pekinas palieka „atviras galimybes pradėti naujas derybas su Vašingtonu kitą mėnesį.“ <br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2018, 9:12 AM

Kinijos vicepremjeras Liu He planavo kitą savaitę vykti į Vašingtoną su prekybos delegacija, o jį pakvietė JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas. 

Susitikimo tikslas buvo aptarti, kaip stabdyti įsibėgėjantį prekybos karą tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos, kuris prasidėjo liepos mėnesį. 

Abi pusės nuo prekybos karo pradžios jau įvedė „akis už akį, dantis už dantį“ tarifus 50 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms. 

Vis dėlto „The Wall Street Journal“ penktadienį pranešė, kad Pekinas apsigalvojo dėl Liu He vizito, kai Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas paskelbė apie naujus 200 mlrd. JAV dolerių vertės tarifus Kinijos prekėms, kurie įsigalios pirmadienį. Vėliau Pekinas pareiškė apie tarifus 60 mlrd. JAV dolerių vertės Amerikos prekių importui. 

Remiantis „The Wall Street Journal“ šaltiniais, Pekinas palieka „atviras galimybes pradėti naujas derybas su Vašingtonu kitą mėnesį.“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.