Jau čia pat: įpykę „Ryanair“ pilotai rengia didžiausią streiką bendrovės istorijoje

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ penktadienį dėl streiko keliose šalyse atšaukia iš viso 190 skrydžių. Trečiadienio pusiaudienį pigių skrydžių bendrovė pranešė, kad atšauktų skrydžių skaičius bus mažesnis - 150. 

Liepą „Ryanair“ pačiame atostogų įkarštyje teko atšaukti 600 reisų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Liepą „Ryanair“ pačiame atostogų įkarštyje teko atšaukti 600 reisų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 11:07 AM, atnaujinta Sep 26, 2018, 12:35 PM

Tai sukels nepatogumų 30 tūkst. keleivių, antradienį pranešė bendrovė. Anot jos, dalyvauti streike ketina skrydžių palydovai šešiose Europos šalyse: Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje.

Profsąjungų susivienijimas apie streiką paskelbė prieš dvi savaites. Tada buvo minimos penkios šalys. Tarp jų nebuvo Vokietijos.

Profsąjungos streiką vadina didžiausiu bendrovės istorijoje.

Oro bendrovėje jau metus laiko vyksta nuožmūs ginčai dėl darbo. Įvairiose šalyse streikavo pilotai ir skrydžių palydovai. Jie reikalauja didesnių algų ir geresnių darbo sąlygų. Streikuotojai visų pirma nori, kad „Ryanair“ darbo sutartis su jais pasirašytų pagal tos šalies, kurioje jie dirba, nacionalinius įstatymus, o ne pagal Airijos, kaip yra šiuo metu, nes tokiu atveju darbuotojai netenka galimybės pasinaudoti valstybės išmokomis. Profsąjungų reikalavimą palaiko ir Europos Komisija.

Liepą „Ryanair“ pačiame atostogų įkarštyje teko atšaukti 600 reisų. Įmonės duomenimis, paprastai „Ryanair“ per dieną Europoje vykdo 2,4 tūkst. skrydžių. 

„Ryanair“ skelbia, kad įvyks apie 92 proc. iš 2,4 tūkst. penktadienį numatytų skrydžių. Tie keleiviai, kurių planai dėl pilotų ir kitų skrydžių bendrovės streiko grius, turi gauti el.laiškus ar trumpąsias žinutes, kuriose patariama, kaip kitais būdais pasiekti kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.