Labdarai skirti paukštienos konservai neatitiko reikalavimų, dalinimas laikinai sustabdytas

Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) nurodė Labdaros ir paramos fondui „Maisto bankas” laikinai sustabdyti vištienos konservų dalinimą skurstantiesiems, nustačius, kad jie neatitinka šiems produktams keliamų reikalavimų.

Konservai išfasuoti skardinėse dėžutėse po 240 g, kilmės šalis – Latvija, iš viso 8 tūkst. 61 dėžutė, pranešė VMVT.<br>D.Umbraso nuotr.
Konservai išfasuoti skardinėse dėžutėse po 240 g, kilmės šalis – Latvija, iš viso 8 tūkst. 61 dėžutė, pranešė VMVT.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2018, 2:20 PM

Konservai išfasuoti skardinėse dėžutėse po 240 g, kilmės šalis – Latvija, iš viso 8 tūkst. 61 dėžutė, pranešė VMVT.

Patikrinimo metu maisto produktų laikymo sąlygos ir ženklinimas atitiko nustatytus reikalavimus, tačiau sprendimas buvo priimtas atlikus juslinius tyrimus laboratorijoje, kurių metu buvo tikrinama produktų spalva, skonis, konsistencija ir kitos savybės. Laboratorinių tyrimų išvadose konstatuota, kad konservų dėžutėje buvo ne atskiri mėsos gabaliukai, o vientisa smulkinta masė, kas neatitiko Europos socialinių fondų agentūros (ESFA) patvirtintos Techninės specifikacijos reikalavimų.

Pasak VMVT, mėsos konservų gamybai naudojama vištienos žaliava turi būti be kaulų, gabalėliais, išgyslinta, juose negali būti daržovių, kitaip smulkintos ar mechaniškai atskirtos mėsos. Vištienos gabalėliai turi būti supjaustyti, nepervirti, nesuyrantys išimant iš indelio.

Apie nustatytus neatitikimus informuota Europos socialinio fondo agentūra (ESFA), tyrimas tęsiamas.

Rūta Grigolytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.