Derybos dėl ES biudžeto gali užsitęsti

Derybos dėl Europos Sąjungos (ES) naujos ilgametės finansinės perspektyvos gali baigtis jau kitų metų pavasarį arba užtrukti iki pat 2020-ųjų pabaigos, rašo „Verslo žinios“. Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė interviu leidiniui pažymėjo, kad Lietuvai svarbiausia ne derybų greitis, o rezultatas.

Pozicijos daugeliu klausimų dėl ES biudžeto dar tebėra nesuderintos, nes darbotvarkėje yra kitų sudėtingų ir aktualių klausimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Pozicijos daugeliu klausimų dėl ES biudžeto dar tebėra nesuderintos, nes darbotvarkėje yra kitų sudėtingų ir aktualių klausimų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2018, 8:26 AM

„Lietuvos pozicija visada yra tokia, kad ne derybų proceso greitis, bet siekiamo patvirtinti dokumento kokybė turi būti tas pagrindinis tikslas. Turbūt tikrai skubėdamas gali nusilaužti koją ir gauti nepakankamai kokybišką teisės aktą, šiuo atveju – 2021-2027 metų ES finansinę perspektyvą“, – VŽ sakė J.Neliupšienė.

Pasak jos, norai greitai susitarti ir patvirtinti ES biudžetą dar iki 2019-ųjų vidurio, tai yra, iki Europos Parlamento rinkimų, yra „geri, bet realybė gali būti daug sudėtingesnė“. Pozicijos daugeliu klausimų esą dar tebėra nesuderintos, nes darbotvarkėje yra kitų sudėtingų ir aktualių klausimų, kurie turi įtakos šiam procesui, pavyzdžiui, „Brexit“.

Diplomatė taip pat atkreipė dėmesį, kad pirminiai Europos Komisijos pateikti būsimos finansinės perspektyvos skaičiai „nėra iškalti akmenyje“, todėl dėl kiekvienos biudžetinės eilutės dar reikės intensyviai derėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?