S. Jakeliūnas FNTT informaciją dėl „Revolut“ perduos NSGK

Gauti Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atsakymai dėl finansinių technologijų įmonės „Revolut“ detalizuoja nerimą kėlusią informaciją apie įmonės akcininkus, ir šia informacija bus pasidalinta su Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetu (NSGK), Eltai sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas.

S. Jakeliūnas prašė FNTT pateikti jų turimą informaciją apie šio banko įkūrėjų, steigėjų, vadovų verslo modelį.<br>T.Bauro nuotr.
S. Jakeliūnas prašė FNTT pateikti jų turimą informaciją apie šio banko įkūrėjų, steigėjų, vadovų verslo modelį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-10 16:00

„Atsakymas atėjo vakar, susipažinau. Taip pat informavau, kad ir kiti Biudžeto ir finansų komiteto nariai, taip pat ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai susipažintų.

Informavau NSGK pirmininką (Vytautą Baką. – ELTA), nes ten gali būti dalykų, kurie jų kompetencijos sritis liečia. Su Vytautu Baku kalbėjau ir informavau asmeniškai, kad toks raštas yra, ir parekomendavau susipažinti“, – Eltai sakė S. Jakeliūnas.

Jo teigimu, FNTT atsakyme yra keli nerimą keliantys dalykai.

„Tai, kas buvo komentuota viešai – šiek tiek detalizuota, tai yra apie akcininkus, apie vadovus, jų galimus ryšius, apie verslo modelio, tiksliau technologinių platformų ypatumus tam tikrus. Ta informacija kažkiek detalizuota. Negaliu teigti, kad ji galutinė ar vienareikšmiška, laukiame dar iš Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos“, – teigė S. Jakeliūnas.

Pasak politiko, toliau bus kalbamasi su Lietuvos banko atstovais, kaip jie vertina šią informaciją.

VSD informacijos tikimasi sulaukti kitą savaitę.

ELTA primena, kad finansinių technologijų įmonei „Revolut“ Lietuvoje gavus specializuoto banko licenciją ir planuojant teikti indėlių bei paskolų paslaugas, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas S. Jakeliūnas kreipėsi į FNTT.

S. Jakeliūnas prašė FNTT pateikti jų turimą informaciją apie šio banko įkūrėjų, steigėjų, vadovų verslo modelį. Pasak S. Jakeliūno, iš žiniasklaidos susidarė įspūdis, kad tai yra gana agresyvus būdas steigti ir plėtoti banką, be to, esą viešai minint šio banko akcininkus, paminėtas ir su Kremliumi siejamas rusų milijardierius Jurijus Milneris.

Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas anksčiau teigė, kad „Revolut“ veikla šiuo metu nekelia jokių rizikų.

Rūta Grigolytė

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.