Savaitgalio detektyvas: šeima nutarė įsigyti automobilį pagal skelbimą ir nusvilo

Šio savaitgalio įvykiai kaitina padus viename Lietuvos mieste gyvenančiai šeimai. Automobilio ieškantys sutuoktiniai penktadienį nudžiugo autoplius.lt išvydę jiems tinkančios mašinos pardavimo skelbimą. Su pardavėju aptarę reikalus, alytiškiai sutuoktiniai pervedė užstatą, tačiau lemiamą dieną automobilio šeimininkas dingo.

 Alytiškiai susitaikė su šimto eurų praradimu, bet nori įspėti kitus dėl galimos apgavystės. 
 Alytiškiai susitaikė su šimto eurų praradimu, bet nori įspėti kitus dėl galimos apgavystės. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2019, 12:29 PM, atnaujinta Jan 14, 2019, 10:48 AM

Alytiškiai susitaikė su šimto eurų praradimu, bet nori įspėti kitus dėl galimos apgavystės. 

Kaip pasakojo Rūta (vardas pakeistas, tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi, – red. past.), praėjusio penktadienio vakarą jiedu skelbimų portale autoplius.lt rado jiems tinkančios parduodamos „Audi“ skelbimą. Skelbimas buvo visai naujas.

Vyras paskambino pardavėjui, jiedu aptarė mašinos pranašumus ir trūkumus.

„Šeštadienį pardavėjas negalėjo susitikti, sutarėme, kad sekmadienį 9 val. ryto vyksime į Vilnių, prie Gariūnų mašinų turgaus, parsivaryti mašinos“, – pasakojo Rūta.

„Audi“ šeimininkas paprašė pervesti 100 eurų užstatą. Jis sakė, kad patogiau būtų, jei tai būtų daroma per Šiaulių banką.

„Pardavėjas nerimavo, kad per kitą banką pervestų pinigų savo sąskaitoje iškart nepamatys“, – perpasakojo moteris.

Tačiau Rūtos vyras pasakė pervesiąs per kitą banką ir per „Viber“ programėlę nusiųsiąs pavedimo kopiją. Taip ir padarė. Sutuoktiniai išsyk sulaukė žinios, kad kopiją pardavėjas gavo, ir patvirtinimo dėl susitikimo sekmadienio rytą.

Tačiau šeštadienį vyras sulaukė žinutės, kad sekmadienį pardavėjas negali susitikti ir parodyti mašinos, mat jį ištiko asmeninės problemos.

„Pranešu iš anksto, kad negalvotumėte, kad apgavo jus. Norėjau susitarti su jumis dėl pirmadienio susitikimo. Apie kelintą valandą maždaug jūs galėtumėte susitikti? Pirmadienį būsiu laisvas. Jei kažkas netinka, galiu persiųsti pinigėlius atgal. Labai atsiprašau dėl nesklandumų“, – rašė pardavėjas.

Rūta sakė, kad vyras dar paklausė, gal būtų galima susitikti sekmadienio vakarą. Tačiau atsakymo nesulaukė. Sutuoktiniai sunerimo. Iki tol nerimo nebuvo, mat pardavėjas bendravo dalykiškai ir sklandžiai.

Kaip pasakojo Rūta, nerimas dar išaugo, kai pamatė, kad prie skelbimo neuždėta žymė „rezervuota“. Tada šeimos draugas paskambino savo telefonu pardavėjui ir prisistatė kaip galimas pirkėjas.

„Mūsų draugui jis kalbėjo tą patį, ką ir mums. Apibūdino mašinos broką, kad yra rūdelių, kad rankinį reikia susitvarkyti“, – pasakojo Rūta.

Tą patį išgirdo ir paskambinęs kaimynas. Pardavėjas ir jo klausė, ar gali užstatą per Šiaulių banką pervesti. Tiesa, ne šimtą, o du šimtus eurų. „Tik jau galėjo susitikti ir sekmadienį. Sakė galintis mašiną atvaryti ir į Varėną. Paskui skambino daug kartų, kad pavedimo negavo“, – pasakojo moteris.

Sąskaitą pardavėjas nurodė tokią pačią – ji Radviliškio skyriuje. Sąskaita priklauso Dovydui. Vardas ir pavardė (redakcijai žinomi), patikrinus interneto paieškoje, sutampa su vieno Lietuvos talentų šou dalyvio vardu ir pavarde. Jis kilęs iš Radviliškio.

„Mano vienai draugei jis yra maketavęs logotipus, apibūdino kaip labai atsakingą vaikiną. Gali būti, kad jis net nežino, kad sukčiai naudojasi jo sąskaita“, – sakė moteris.

Pardavėjo telefonas sekmadienį buvo išjungtas.

Patarė rašyti pareiškimą policijai

Kaip sakė Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėjas Ramūnas Matonis, gali būti, kad tai sukčiavimo atvejis.

„Tokių ir kitokių sukčiavimų nuolat vyksta“, – pabrėžė policijos atstovas.

Jis patarė sutuoktiniams parašyti pareiškimą policijai.

R.Matonis sakė, kad gali būti, jog vaikinas, kuriam potencialūs pirkėjai pervedė užstatą, gali net nežinoti, kam naudojama jo sąskaita, mat būna, kad žmonės pasidalija su sukčiautojais savo asmeninės sąskaitos duomenimis gavę atlygį.

O tokie pardavimo skelbimai netrukus ištrinami, vėliau jie vėl atsiranda. 

Jeigu ir jūs susidūrėte su panašia situacija, rašykite budintis@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.