„Airbus“ vadovas: kietojo „Brexit“ atveju gali tekti palikti šalį

„Airbus“ generalinis direktorius Tomas Endersas įspėja, kad „Brexitas“ be sutarties gali priversti Europos aeronautikos milžiną imtis „Didžiajai Britanijai labai skausmingų sprendimų“, pavadindamas vyriausybės „Brexito“ valdymą „gėda“ ir leisdamas suprasti, kad blogiausio „Brexito“ scenarijaus atveju „Airbus“ gali pasitraukti iš Didžiosios Britanijos.

Jei įvyks „Brexitas“ be sutarties, „Airbus“ turės imtis Jungtinei Karalystei potencialiai labai skausmingų sprendimų.<br>„Scanpix-Reuters“ nuotr.
Jei įvyks „Brexitas“ be sutarties, „Airbus“ turės imtis Jungtinei Karalystei potencialiai labai skausmingų sprendimų.<br>„Scanpix-Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 11:05 AM

Orlaivių gamintojas šiuo metu darbina apie 14 tūkst. darbuotojų Didžiojoje Britanijoje. Bendrovė gamyklose Filtone ir Brotone kuria ir gamina lėktuvų sparnus.

„Jei įvyks „Brexitas“ be sutarties, „Airbus“ turės imtis Jungtinei Karalystei (JK) potencialiai labai skausmingų sprendimų“, – „Airbus“ svetainėje išplatintame vaizdo įraše įspėja T. Endersas.

„Airbus“, ne kartą perspėjęs, kad dėl „Brexito“ gali patraukti investicijas iš Didžiosios Britanijos, taip pat reiškė pasipiktinimą dėl griūvančios ministrės pirmininkės Theresos May „Brexito“ strategijos.

„Gėdinga, kad, praėjus daugiau nei 2 metams po 2016 m. referendumo, verslas vis dar negali tinkamai planuoti ateities. Mes kartu su daugeliu kolegų ne kartą prašėme suteikti aiškumo“, – piktinosi T. Endersas, pridurdamas: „Tačiau iki šiol neturime jokio supratimo apie tai, kas gi čia vyksta“.

T. Endersas taip pat paragino britus neklausyti „Brexito“ šalininkų nesąmonių“, esą „Airbus“ visada liks Didžiojoje Britanijoje, nepriklausomai nuo sąlygų.

„Prašau, neklausykite tų Brexito“ šalininkų nesąmonių, kurie teigia, kad dėl mūsų turimų didžiulių gamyklų šalyje mes niekada neišeisime ir liksime visam laikui. Jie klysta“, – perspėjo „Airbus“ vadovas.

„Žinoma, neįmanoma tiesiog imti ir išsinešti dideles gamyklas iš JK į kitas pasaulio dalis. Tačiau aeronautika yra ilgalaikis verslas, todėl mes galime būti priversti perkelti investicijas ateityje, jei įvyks kietasis „Brexitas“, – niūrų ateities scenarijų piešė T. Endersas.

„Galite neabejoti, yra daugybė šalių, kurios su malonumu gamintų sparnus „Airbus“ orlaiviams“, – pasisakymą užbaigė bendrovės direktorius.

Darius Mikutavičius

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.