G. Surplys: dėl „Ekoagros” vadovo veiklos atlikome preliminarų tyrimą

Sprendimas atleisti viešosios įstaigos „Ekoagros” vadovą Gintautą Labanauską buvo priimtas atlikus preliminarų tyrimą, Eltai sakė žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.

G.Labanauskas neketina trauktis.<br>A.Karaliūno nuotr.
G.Labanauskas neketina trauktis.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-30 15:15

"Preliminarų tyrimą atlikome ir, panašu, kad tie skundai pasitvirtintų, jeigu pradėtume rimtą tyrimą. Yra trys momentai. Vienas - tai tie skundai, kurie nuo pat mano darbo pradžios iki dabar nesiliauja. Jie buvo anoniminiai, paskui jau pasidarė neanoniminiai. Mūsų preliminariai atlikti tyrimai rodo, kad iš tiesų į darbą buvo priiminėjami žmonės, kurių kvalifikacija neatitinka pareigose nurodytų kvalifikacijų, ir tiems žmonėms, kurie buvo priimami tokiu būdu, buvo sudaromos geresnės sąlygos”, - Eltai sakė G. Surplys.

Jis sakė nenorintis įvardyti, į kokias pareigas buvo priimami atitinkamos kvalifikacijos neturintys darbuotojai.

Antroji priežastis, ministro teigimu, yra susijusi su tuo, kad įstaigos akreditavimas dėl galimybės sertifikuoti ekologinę produkciją trečiose šalyse nevyko sklandžiai, nes Europos Komisija akreditaciją sustabdė.

"Tai, ką matė mūsų (Žemės ūkio. - ELTA) ministerijos specialistai, buvo netinkamai pildytos paraiškos, netgi neužpildant atskirų dalių”, - sakė žemės ūkio ministras.

Trečioji priežastis, jo teigimu, yra susijusi su asmeninėmis G. Labanausko savybėmis.

"Aš tiesiog nematau galimybės dirbti su žmogumi, kuris kovoja viešus ir neviešus karus, skleisdamas melagingą, nepatikrintą informaciją ir nesileisdamas į jokį dialogą”, - kalbėjo G. Surplys.

Antradienį Žemės ūkio ministerija išplatino pranešimą, kad pasiūlė G. Labanauskui nutraukti darbo sutartį. Ministerijos teigimu, tai susiję su darbinėmis priežastimis ir darbais, kurie nebuvo atlikti.

Vis dėlto pats G. Labanauskas Eltai sakė patiriantis spaudimą. Jo teigimu, jam nėra pateikti jokie priekaištai dėl darbo nei raštu, nei žodžiu.

"Mano nuomone, aš dirbu gerai. Tai gali patvirtinti tai, kad per darbo laiką negavau jokios pastabos, per aštuonis darbo mėnesius neturiu jokios drausminės nuobaudos, įspėjimo, kad dirbu blogai", - komentavo G. Labanauskas.

Praeitą savaitę "Kauno diena" publikavo straipsnį, kuriame buvo teigiama, kad grupė ekologiškai ūkininkaujančių ūkininkų kaltinimus dėl galimos korupcijos įvykdymo meta G. Surpliui ir viceministrei Ausmai Miškinienei. Publikacijoje teigiama, kad ekologinio žemės ūkio taisyklių pakeitimais suabejojusių ūkininkų raštas išsiųstas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FNTT) ir Generalinei prokuratūrai. Tekste cituotas ir G. Labanauskas.

Kornelija Mykolaitytė

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.