Lietuva galės eksportuoti šienainį į Kiniją

Lietuva į Kiniją galės eksportuoti šienainį, praneša Žemės ūkio ministerija (ŽŪM).

 Lietuva pasirašė protokolą dėl šienainio eksporto. <br> agrolietuva.lt nuotr.
 Lietuva pasirašė protokolą dėl šienainio eksporto. <br> agrolietuva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2019, 2:26 PM

Žemės ūkio viceministras Venantas Griciūnas kartu su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotoju Mantu Staškevičiumi trečiadienį Pekine susitiko su Kinijos generalinės muitinės administracijos viceministru Zhang Jiwen ir pasirašė protokolą dėl šienainio eksporto iš Lietuvos.

„Šio dokumento pasirašymas - tai intensyvaus abiejų šalių institucijų darbo rezultatas, atversiantis kelią Lietuvos įmonėms eksportuoti šienainį į Kiniją. Šios šalies rinka yra viena iš prioritetinių Lietuvos eksporto krypčių, tad džiugu, kad pastaraisiais metais bendradarbiavimas žemės ūkio srityje vis labiau plečiasi", - pranešime sako viceministras V. Griciūnas.

Jo teigimu, per susitikimą su kinais pavyko sutarti ir dėl lietuviškų kviečių protokolo pasirašymo datos. Planuojama, kad šis jau suderintas dokumentas dėl kviečių eksporto bus pasirašytas dar šių metų balandį.

Taip pat gautas Kinijos pažadas jau gegužę atsiųsti savo specialistus į Lietuvą įvykdyti jautienos gamybos auditą. Be kita ko, kinai pažadėjo apsvarstyti galimybę prie minėto audito prijungti maistinius subproduktus, kurie Kinijoje labai vertinami.

Susitikimo metu, pasak ŽŪM, išgirsta gerų naujienų ir žuvininkystės srityje: paaiškėjo, kad dar du Lietuvos laivai galės tiekti žuvų produktus į Kinijos uostus.

Aptardami ateities perspektyvas, Lietuvos ir Kinijos atstovai diskutavo ir dėl paukštienos eksporto iš Lietuvos. Kinijos pusė, ŽŪM teigimu, parodė gerą valią ir, dar neužbaigusi jautienos eksporto leidimo procedūros, paskatino intensyviai imtis žingsnių atverti rinką ir lietuviškai paukštienai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.