„Swedbank“ akcijos nuvertėjo daugiau nei dešimtadaliu

Baltijos šalyse veikiančio Švedijos banko „Swedbank“ akcijos kursas Stokholmo biržoje trečiadienį iki vidurdienio nukrito 10,8 proc., žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie tai, kad bankas galėjo būti įveltas į pinigų plovimo aferas.

Trečiadienį pinga ir daugumos kitų Šiaurės Europos finansų bendrovių akcijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Trečiadienį pinga ir daugumos kitų Šiaurės Europos finansų bendrovių akcijos.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-20 14:30

Trečiadienį pinga ir daugumos kitų Šiaurės Europos finansų bendrovių akcijos.

Švedijos televizija SVT pranešė, kad pinigų srautai tarp „Swedbank“ ir „Danske Bank“ filialo Estijoje 2007-2015 metais galėjo viršyti 40 mlrd. Švedijos kronų (3,8 mlrd. eurų), ir tai galėjo būti pinigų plovimas – jie keliavo tarp maždaug 50-ies realiai neveikusių įmonių sąskaitų.

Estijos dienraštis „Postimees“ tvirtina turįs duomenų apie daugiau kaip dešimties Estijos „Swedbank“ klientų sąsajas su įtartinais pinigų pervedimais, kurių sumos siekdavo milijonus ar dešimtis milijonų JAV dolerių.

Be to, Latvijos žurnalistinių tyrimų centro „Re:Baltica“ portalas, rašantis apie įtartinas Latvijos „Swedbank“ klientų finansines operacijas, išvardijo kelias šalies bendroves, kurios iš tuo pačiu adresu Didžiojoje Britanijoje registruotų įmonių gavo milijonines perlaidas į sąskaitas „Swedbank“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.