Italų populistai pradeda įgyvendinti socialinę minimalių pajamų programą

Italijos populistinė vyriausybė pradėjo įgyvendinti naują socialinę minimalių pajamų programą, kuria sieks ištesėti Penkių žvaigždučių judėjimo (M5S) rinkimų kampanijos pažadą trečiame pagal dydį euro zonos ūkyje padėti mažinti skurdą ir skatinti užimtumą.

Vadinamoji piliečio pajamų programa iš esmės yra nauja socialinių ir nedarbo išmokų sistema, skirta gyventojams, kurių namų ūkių mėnesinės pajamos nesiekia 780 eurų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Vadinamoji piliečio pajamų programa iš esmės yra nauja socialinių ir nedarbo išmokų sistema, skirta gyventojams, kurių namų ūkių mėnesinės pajamos nesiekia 780 eurų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 3:21 PM

Vadinamoji piliečio pajamų programa iš esmės yra nauja socialinių ir nedarbo išmokų sistema, skirta gyventojams, kurių namų ūkių mėnesinės pajamos nesiekia 780 eurų.

Reikalavimus atitinkantys gyventojai kas mėnesį gaus išankstinio apmokėjimo debeto korteles, kuriomis galės atsiskaityti už, be kita ko, maisto produktus, vaistus, komunalines paslaugas ir būsto nuomą. Mainais darbingi paramos gavėjai dalyvaus darbo paieškos ir mokymo programose. Jei kandidatai atsisakys pirmojo darbo pasiūlymo, vėliau jiems gali tekti važinėti į toliau esančią darbo vietą.

Naujoji sistema, kuri oficialiai buvo pradėta įgyvendinti trečiadienį, valstybės biudžetui šiemet kainuos įspūdingą sumą – net 7,1 mlrd. eurų. Dėl šių ir kitų planuotų didelių išlaidų Italijos vyriausybei teko ne vieną mėnesį derėtis su ES dėl biudžeto.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.