Vakaris Deksnys. O jeigu Minskas pasiūlys Rusnei tunelį?

Su sveikatos, mokslo, švietimo ar regioninės politikos reikalais Vyriausybė šiaip taip bando tvarkytis. Pusė bėdos ir su žemės ūkiu, viešaisiais ryšiais ar santykiais su Seimu. Juk premjeras S.Skvernelis šiems reikalams turi netgi vienuolika patarėjų.

V.Deksnys: „Lapkritį premjeras žadėjo imtis tramdyti kylančias elektros kainas, bet praėjus vos savaitei tik paskėsčiojo rankomis – Vyriausybė nieko negali padaryti“.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
V.Deksnys: „Lapkritį premjeras žadėjo imtis tramdyti kylančias elektros kainas, bet praėjus vos savaitei tik paskėsčiojo rankomis – Vyriausybė nieko negali padaryti“.<br> R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-07 10:38

Tačiau vieno iki visos apaštalų rikiuotės verkiant stinga. Prieš metus išspyrus energetikos klausimais patarinėjusį T.Garasimavičių atsivėrė skylė, kurios užlopyti niekaip nepavyksta.

Lapkritį premjeras žadėjo imtis tramdyti kylančias elektros kainas, bet praėjus vos savaitei tik paskėsčiojo rankomis – Vyriausybė nieko negali padaryti, teks visiems mokėti brangiau.

Praėjusią savaitę S.Skvernelis pažadėjo pateiksiąs baltarusiams „planą chuliganą“ dėl Astravo atominės elektrinės. Laukė kaimynai išsižioję, tik nežinia kuriam iš patarėjų kilusi idėja privertė juos net žagtelėti – Lietuva siūlo į metalo laužą atiduoti jau stovintį pirmąjį reaktorių, o elektrinėje deginti į Klaipėdą plukdomas dujas.

Nejauku tapo net mūsų energetikos ekspertams, kai postringaujamos, švelniai tariant, tokios blėnys. O gal be reikalo nejauku? Juk jei baltarusius pavyktų įtikinti, jie gal net į Guinnesso rekordų knygą patektų – juk dar niekas pasaulyje atominės elektrinės nėra perdaręs į dujinę.

Lietuviams taip pat dar yra kur pasireikšti. Pavyzdžiui, prisikviesti „Tesla“ fabriką, kuriame ne tik būtų surenkami elektromobiliai, bet ir į juos montuojama dujinė įranga.

Ir dar pritaikyta naudoti tik tas dujas, kurios perpumpuojamos per mūsų terminalą.

Galėtume net dujomis varomus „SpaceX“ erdvėlaivius gaminti!

Aišku, galime sulaukti gerų idėjų ir iš kaimynų. Tarkime, kaip pasielgtume, jei Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka pateiktų genialų planą – ne dėl bevizio režimo ar naujų tiesioginių skrydžių, o dėl Rusnės estakados: nugriauti tai, kas jau pastatyta, ir vietoj jos baltarusiškais ekskavatoriais ir buldozeriais išrausti tunelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.